Ovo su poslodavci koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima

Ovo su poslodavci koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima

16.10.2015. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

DRŽAVA nije spriječila neodgovorne poslodavce da ne isplaćuju plaće, unatoč tome što je neisplata plaća kazneno djelo. Porezna je uprava objavila listu poslodavaca koji unazad barem tri mjeseca svojim zaposlenicima nisu isplatili plaće.

"Radi poticanja poslodavaca na pravovremeno ispunjavanje njihovih dospjelih obveza prema radnicima i osiguranja povjerenja građana u djelovanje pravne države, poštivanje pravnog poretka kao i omogućavanja bolje kontrole primjene odredaba Zakonu o radu koje se odnose na obvezu isplate plaće (u novcu, na račun i to, ukoliko nije drugačije određeno, do petnaestog dana u mjesecu nakon obavljenog rada), ocjenjeno je svrsishodnim omogućiti javno objavljivanje popisa poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima", objavljeno je na stranici Porezne uprave.

Podatke su dobili na temelju dostavljenih Obrazaca JOPPD u kojima su poslodavci pokazali neisplatu plaće i naknadnu isplatu zaostale plaće. Na listu poslodavaca koji ne isplaćuju radnicima zarađene plaće ušli su i svi koji su tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u vremenskom razdobolju od šest mjeseci iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće.

Pregled fizičkih osoba koje ne isplaćuju plaće

Pregled pravnih osoba koje ne isplaćuju plaće

 

Izvor teksta: Index.hr

 

Izvor fotografije: Mok.hr

 

 

plaća neisplata plaće rad radni odnos društvo