Ove subote Wine&Art te dječja radionica povodom obilježavanja Dana rudara

Ove subote Wine&Art te dječja radionica povodom obilježavanja Dana rudara

1.3.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Turistička zajednica Grada Labina i Pučko otvoreno učilište Labin povodom obilježavanja Dana rudara održava radionicu art&wine koncepta za odrasle te ujedno i za djecu, u subotu 4. ožujka, u Gradskoj Galeriji Labin i Narodnom muzeju Labin s početkom u 18.00 sati.

Radionicu za odrasle vodit će akademska umjetnica Ivona Verbanac koja je u maniri vezenja na papir osmislila radionicu posvećenju jednom od simbola rudarstva, ukrštenim čekićima. Koncept radionice oslanja se na umjetničin recentni ciklus naziva "Tišina" gdje je po prvi puta koristila tehniku vezenja na papiru. Umjetnicu prati mladi i nagrađivani vinar Lari Juričić, član Udruge Trs, koji će prezentirati i točiti svoja vina. Etiketu za vina autorski potpisuje upravo Ivona Verbanac.

Ivona Verbanac rođena je 1977. godine u Puli. Diplomirana je grafička dizajnerica pri Nuova Accademia di Belle Arti Milano (Italija, 2003. godine). Bavi se dizajnom, multimedijalnim instalacijama, performansom te radom na brojnim projektima umjetničkog sadržaja.

Radionica počinje u 18.00 sati i održava se u Gradskoj galeriji Labin, prijave se zaprimaju na  mail  tzg.labin@pu.ht.hr. Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je besplatno.

U Narodnom muzeju Labin radionicu za djecu vodit će akademska umjetnica Nicole Načinović. Djeca će imati priliku, uz kustose muzeja, posjetiti rudarsku sobu, repliku rudnika te čuti priču o Labinskoj republici nakon čega će ugljenom crtati podzemni grad budućnosti.

Nicol Načinović rođena je 1993. u Puli gdje 2009. godine upisuje Školu Primijenjenih umjetnosti - smjer slikarstvo. Na Akademiji Primijenjenih umjetnosti u Rijeci - smjer likovna pedagogija s glavnim modulom slikarstva diplomirala je 2019. godine. Od 2014. izlaže u Istri, Rijeci i Zagrebu.

Radionica počinje u 18.00 sati i održava se u Narodnom muzeju Labin, prijave se zaprimaju na mail muzej@uciliste-labin.hr. Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je besplatno. Djeca moraju biti obučena toplo i slojevito.

art & wine tz grada labina vino umjetnost radionice