Ove subote, 20. svibnja 2017. 12. manifestacija „Zvončić zove u Plomin“

Ove subote, 20. svibnja 2017. 12. manifestacija  „Zvončić zove u Plomin“

16.5.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Općina Kršan i Turistička zajednica i ove godine podsjećaju na potrebu očuvanja staništa ove ugrožene biljne vrste, istarsko-kvarnerskog endema. Zvončić koji pokazuje svu svoju raskoš ne samo u Plominu, već i u mjestima istočne obale Istre, ali i obližnjim otocima, bit će glavna „zvijezda" subotnjeg događanja.

Naime, uz pomoć PD „Skitači" održat će se tradicionalno pješačenje na Plominsku goru koje započinje okupljanjem u 9 sati kod ugibališta na cesti Vozilići - Plomin (na putu za Grbac).

Preko Bukova stiže se oko 11 sati na visoravan Plominske gore, a povratak u Plomin planiran je oko 12.30. Sa sobom treba ponijeti standardnu planinarsku opremu i prigodnu zaštitu od sunca, te dovoljno tekućine. Pod stručnim vodstvom botaničara Slavka Brane i profesora povijesti Vedrana Kosa, svi će sudionici do 13.30 biti u prilici čuti priču o zvončiću i povijesti šetajući plominskim starim gradom, nakon čega slijedi ručak u restoranu Dorina po simboličnoj cijeni.

 

Sve informacije i prijave možete dobiti kontaktom Vedrana Kosa na tel. 099 261 3276, vedran.kos@pu.t-com.hr i na broj telefona 052 880 155 ( od 8 do 15 sati).

 

 

krsan.hr

 

 

 

 

biljka zvončić zove u plomin plomin pješačenje zvončić