Ove godine duža i bogatija "Labinska Božićna bajka"

Ove godine duža i bogatija "Labinska Božićna bajka"

13.10.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Dva blagdanska vikenda, četiri koncerta poznatih domaćih izvođača, dan posvećen našim najmlađima, prigodno dekorirana starogradska jezgra i trg - u najkraćim crtama prva je najava ovogodišnje "Labinske Božićne bajke". Turistička zajednica Grada Labina, inicijator i od ove godine nositelj prosinačkih svečanosti u našem gradu, u partnerstvu s Gradom Labinom i uz podršku labinskih javnih poduzeća "1. Maj", Vodovod Labin, Labin 2000 i Labin stan, u zadnjem mjesecu u godini ponovno donosi božićni duh u stari Labin.

Program će započeti koncertom grupe "Swingers", predvođene pjevačem legendarnih "Fantoma" Robertom Marekovićem, koga i dalje pamtimo kao izvođača vjerojatno najpoznatije domaće božićne pjesme "Sretan Božić svakome". Za ljubitelje pop glazbe i mlađu publiku koncert će održati Mia Dimšić, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu, a za one starije, ljubitelje laganijih melodija zabavne glazbe, tu je nastup popularne klape Rišpet. Najveće ime svakako je legendarni splitski kantautor Neno Belan, tvorac ogromnog broja bezvremenskih hitova u svojoj preko 35 godina dugoj karijeri, koji će u Labinu zasvirati sa svojim vjernim Fiumensima.

Prilika će ovo biti i da brojni lokalni glazbenici, kao i svake godine, svojim nastupom dodatno uveličaju ovo lijepo vrijeme druženja, zajedništva i darivanja. Uz gastro kutke i vinske štandove te već tradicionalnu ponudu iz blagdanskih kućica, koje svake godine imaju naglašenu humanitarnu notu, organizator priprema i poslijepodnevno-večernji program dana posebno posvećenog našim najmlađima. Uz nastupe dječjih zborova i glazbenika labinske umjetničke škole, za „klince i klinceze“ biti će odigrana prigodna predstava za djecu, te organizirane radionice i igraonice. Pokrovitelj "Dječjeg dana" labinsko je trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. Labin.

"Svakako je bolje da umjesto samo jednog koncerta neke velike regionalne zvijezde, pružimo građanima različitih generacija i glazbenog ukusa četiri nastupa kvalitetnih i eminentnih izvođača, od kojih će gotovo svatko moći izabrati nešto za sebe. Stari grad kao lokacija idealna je kulisa za prosinačka blagdanska događanja, a uz to što ima prirodnu i prigodnu toplinu, sve je popularnija mikro destinacija, pa je i polovinom listopada i dalje pun turista, koji sve više prepoznaju njegove čari. Drago mi je što ćemo program cijelog jednog dana posvetiti našim najmlađima, koji se redovno najviše vesele božićnim blagdanima, a za to moram posebno zahvaliti našem komunalnom poduzeću, trgovačkom društvu "1. MAJ" koje će biti pokrovitelj tog dana." - izjavio je prilikom predstavljanja ovogodišnjih izvođača Valter Glavičić, gradonačelnik Labina.

božićna bajka koncert zabava