Otvoreno Savjetovalište za djecu i njihove roditelje

Otvoreno Savjetovalište za djecu i njihove roditelje

17.5.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U sklopu Dana Hrvatskih zdravih gradova, jučer je u društvenom domu Riko Milevoj u Vinežu otvoreno Savjetovalište za djecu i njihove roditelje.

 

Projekt je to Labin – Zdravog grada, koji ove godine obilježava 15 godina svog uspješnog djelovanja. Tim je povodom u novootvorenim prostorijama Savjetovališta organiziran svečani prijem, na kojemu su osim djece i roditelja, te voditelja radionica Labin – Zdravi grad, bio nazočan i labinski gradonačelnik Tulio Demetliku te njegova zamjenica Eni Modrušan, ujedno koordinatorica Projekta Labin- Zdravi grad.

 

„Savjetovalište za djecu i njihove roditelje je sustav stručne savjetodavne pomoći namijenjen djeci i mladeži Grada Labina, njihovim roditeljima i osobama koje rade s djecom, radi unapređenja kvalitete života“, istaknula je tom prigodom Eni Modrušan, dodajući kako je tijekom godina rada razvijena široka lepeza osmišljenih aktivnosti i sadržaja namijenjenih djeci, mladima i njihovim roditeljima.

 

Terapeutska radionica „Moja slika u ogledalu“ pokrenuta je krajem godine. Rad je organiziran s učenicima od trećeg do petog razreda metodom individualnog razgovora, ali najčešće grupnog rada. Ciljevi Savjetovališta odnose se na prevenciju poremećaja u ponašanju kod djece i mladih,  razvoj uspješnog identiteta mladih, razvoj pozitivnih stavova i vrijednosti, te samopoštovanja kod djece. Stručni tim bavi se pružanjem stručne pomoći žrtvama obiteljskog i drugog nasilja, prevladavanje socijalizacijskih i razvojnih problema, a pomaže i u savjetovanju kod obiteljskih i bračnih problema. Voditeljica radionice „Moja slika u ogledalu“ je Štefanija Prosenjak Žumbar.

štefanija žumbar prosenjak savjetovalište djeca roditelji labin zdravi grad terapeuti demetlika eni modrušan