Otvoreno prvenstvo Istarske županije za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Manola Miletić prva u konkurenciji djevojčica do 12 godina!

Otvoreno prvenstvo Istarske županije za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Manola Miletić prva u konkurenciji djevojčica do 12 godina!

23.10.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od subote 21. do nedjelje 22. listopada, u Fažani je održano Otvoreno prvenstvo Istarske županije za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial u suorganizaciji jedriličarskog saveza Istarske županije i domaćeg JK Brioni. U klasi Optmist nastupalo je 52, u klasi Laser 4.7 15 a u klasi Laser Radial 2 natjecatelja.

Za jedriličarski klub Kvarner u klasi Laser 4.7 jedrili su Viktor Kulić Golja i Paola Miletić, u klasi Laser Radial Inga Kos te u klasi Optimist Manola Miletić, Eugen Kulić Golja, Andrea Batelić, Dorian Čekada, Dino Kalac, Alessia Juričić i Filip Smoković u pratnji trenera Vlade Matijevića i Nenada Borića. U dva dana u fažanskom kanalu odjedreno je po četiri plova za svaku klasu.

U klasi Optimist Manola Miletić je osvojila prvo mjesto u konkurenciji djevojčica do 12 godina te 15. mjesto u ukupnom poretku. Najbolji ulazak u cilj Manola je ostvarila u drugom plovu kad je u cilj ušla na 12. mjestu. Eugen Kulić Golja zauzeo je 23., Andrea Batelić 24., Dorian Čekada 25., Dino Kalac 34., Alessia Juričić 41. i Filip Smoković 45. mjesto u ukupnom poretku. U klasi Laser 4.7, Viktor Kulić Golja zauzeo je 5. mjesto u ukupnom poretku. Paola Miletić zbog bolesti drugog dana nije mogla nastaviti regatu. U klasi Laser Radial Inga Kos zauzela je 2. mjesto.

 

 

JK Kvarner

 

 

 

manola miletić jk kvarner jedrenje regata