Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina. Emanuel Skočibušić u borbi za postolje do samog kraja!

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina. Emanuel Skočibušić u borbi za postolje do samog kraja!

15.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od petka 12. do nedjelje 14. rujna, najmlađi natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner - Goran Šime Stipanov, Emanuel Skočibušić, Matej Skočibušić i Eugen Kulić Golja učestvovali su na regati Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina koja se održala u Splitu u organizaciji jedriličarskog kluba Zenta. Ova regata je inače jedina prilika najmlađim natjecateljima klase Optimist da jedre u samostalnoj floti bez konkurencije do 15 god. Na Prvenstvu je sudjelovalo 107 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije.

U petak, prvi dan regate, jedrilo se ispred Trstenika i Žnjana po umjerenom do jakom jugu, na refule do 20 čvorova, što je za male optimiste bio velik izazov. Održana su dva plova, a treći je - zbog proloma oblaka koji je doslovno poplavio natjecatelje - bio prekinut. Predsjednik regatnog odbora Alen Kustić flotu je nakon toga, zbog sve veće marete poslao na kopno. Prognozi usprkos, odlični uvjeti za jedrenje vladali su drugog dana Otvorenog Prvenstva Hrvatske za klasu optimist do 12 godina. Po maestralu od 12 do 17 čvorova u akvatoriju ispred JK Zenta održana su dva plova. Start prvoga je ponavljan na crnu zastavu, dok je start drugoga uspio otprve. Zadnjeg dana Otvorenog Prvnstva Hrvatske održan je jedan plov, a jedrilo se po laganom maestralu, što je na ruku išlo laganijim optimistima.

Natjecatelji JK Kvarner su s obzirom na iskustvo i godine pokazali odlično jedrenje do samog kraja prvenstva. Koliko je neizvjesno bilo pokazuje činjenica da su najboljih sedam stali u samo pet bodova razlike. Emanuel Skočibušić bio je u borbi za postolje do samo kraja današnjeg zadnjeg petog plova medjutim na samom kraju je ispustio vodstvo za broncu. U ukupnom poretku Emanuel je zauzeo 6. mjesto sa 26 bodova. Odlično su jedrili i ostali naši natjecatelji, Matej Skočibušić zauzeo je 14. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 6. mjestu u četvrtom plovu te Goran Šime stipanov koji je zauzeo 22. mjesto. Naš najmlađi natjecatelj Eugen Kulić Golja nije jedrio zbog prejakog vjetra.

Pobjednik Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu Optimist do 12. godina u ukupnoj konkurenciji je Adrian Peović (JK Marina Kaštela), ispred Lare Manestar (JK Val) i Petre Mastelić (JK Zenta). U ženskoj konkurenciji poredak je: Lara Manestar (JK Val), Petra Mastelić (JK Zenta), Karla Prgomet (JK Split).

 

PR

 

 

sport sportovi na vodi emanuel skočibušić jk kvarner regata jedrenje