Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za kadete (U16) / Rabačka regata 2015.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za kadete (U16) / Rabačka regata 2015.

8.9.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U Rapcu će se od 17. do 20. rujna u terminu Rabačke regate 2015. održati Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za kadete (U16) za klase Optimist, Laser 4.7, 420 i Techno 293. Tom prilikom oganizator, Jedriličarski klub Kvarner, sazvao je prigodnu konferenciju za medije na kojoj su bili prisutni: Đulijano Kos - predsjednik JK Kvarner, Nevio Prtenjača - član Izvršnog odbora Hrvatskog jedriličarskog saveza, Siniša Verbanac - tajnik Saveza sportova Grada Labina, Eni Modrušan - zamjenica labinskog gradonačelnika i Silvija Kos Pifar - predstavnica Turističke zajednica Grada Labina.

Prvenstvo će započeti sa jedrenjem u četvrtak 17. rujna kada je u 11.00 sati na rasporedu start prvog plova za sve klase. Predviđeno je održavanje jedanaest jedrenja za svaku klasu, a potrebno je uspješno dovršiti tri jedrenja kako bi mogli proglasiti najbolje i u konkurenciji hrvatskih jedriličara dodijeliti titulu prvaka Hrvatske. U četvrtak navečer od 18.00 sati predviđeno je održavanje cermonije otvorenja uz prigodan zabavni program, domjenak i vatromet dok će se u nedjelju, zadnjeg dana, ubrzo od dolaska na kopno i obrade rezultata održati podjela medalja i trofeja te time službeno zatvoriti prvenstvo i još jedno izdanje Rabačke regate.

 

Trenutno je prijavljeno ukupno više od 240 najecatelja iz Italije, Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. U klasi Optimist je prijavljeno 181, u klasi Laser 4.7 - 47 i u klasi Techno 293 - 7 natjecatelja. U klasi 420 prijavljene su 3 posade. Iako je prvi rok za prijave istekao u petak 4. rujna svi zaintresirani natjecatelji mogu se još uvijek prijaviti do 15. rujna pod uvjetima kasne startnine. U slučaju vjetrova iz prvog kvadranta regatna polja biti će postavljena ispred Girandelle tako da će se jedrenja moći pratiti i s obale.

Nova sezona kriterijskih regata za kadete za izbor reprezentacije Hrvatske u klasi Optimist započinje u Rapcu. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za kadete (U16) koje će se ove godine održati u sklopu Rabačke regate 2015. je ujedno i kriterijska regata za izbor reprezentacije u klasi Optimist u novoj sezoni. Nakon Rapca na redu je kriterijska regata u Dubrovniku, zatim u Malom Lošinju, Puli i za kraj godine u Hvaru.

Vrijedi istaknuti da održavanje ove manifestacije ima snažnu podršku svih relevantnih lokalnih institucija i subjekata čije partnerstvo je od velikog značaja za uspješnu organizaciju velikog i zahtjevnog natjecanja poput Prvenstva Hrvatske. Podršku JK Kvarner su iskazali kao sponzori - Maslinica Hoteli i Resorti te Crodux i Valamar Riviera, kao medijski pokrovitelj - Radio Labin te Grad Labin i Turistička zajednice grada Labina kao glavni pokrovitelji.

 

PR

 

 

jk kvarner regata jedrenje rabac eni modrušan siniša verbanac silvija kos pifar