Otvorenje izložbe slika i objekata `RUDARSKI ISTARSKI DISKURS`

Otvorenje izložbe  slika i objekata `RUDARSKI ISTARSKI DISKURS`

25.9.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Hanibal Salvaro od 1958.godine u potpunosti je posvećen svijetu umjetnosti.

Izlagao je na oko 400 samostalnih i selekcioniranih izložaba  u Hrvatskoj i inozemstvu i to u preko 30 zemalja na svim kontinentima. Djela mu se nalaze u muzejima i zbirkama širom svijeta.

Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja za likovna djela u keramici.

 

Barbara Vujanović o ovoj izložbi napisala je:

..."Recentna slikarska i kiparska ostvarenja referiraju se, među ostalim, na kontekst Istre, točnije na Labinštinu, kraj posebno obilježen rudarskom tradicijom, u kojoj su participirali i poneki članovi Salvarove obitelji. Crna neboja i zeleni tonovi apstraktnih slika, naneseni izražajnom gestualnošću u kompoziciju sazdanu od ploha, širokih linija, prekrivenih mrljama, prizivaju upravo rudarsku zastavu, no izbjegavanje bilo kakve suvišne doslovnosti, također sugerira slutnju proživljenog mediteranskoga krajolika. "

 

..."Autorov keramičarski rukopis uslovljen je značajkama materije za kojom poseže. Iako na prvi pogled daleko od prirode, nepredvidljivost rezultata i njihova živopisnost, itekako emaniraju vitalističku snagu. Ako posegnemo za aspektom rudarstva, prepoznat ćemo strukturu živoga kamena, stijene. Možda će nadoći kakva druga asocijacija, a upravo je to smisao Hanibalovih provokacija naših vizualnih očekivanja."

otvorenje izložbe slika i objekata

 "RUDARSKI ISTARSKI DISKURS"

 

HANIBALA SALVARA

u petak, 27. rujna 2013. u 20,00 sat

Galerija Alvona, G.Martinuzzi 15, 52220 Labin

www.galerija-alvona.hr

Izložba ostaje otvorena do 06. listopada 2013.

 

Galerija Alvona, PR

 

 

rudarski istarski diskurs izložba slike galerija alvona