Otvoreni novi prostori Udruge osoba s invaliditetom Labin

Otvoreni novi prostori Udruge osoba s invaliditetom Labin

4.12.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Udruga osoba s invaliditetom Labin prigodnom je svečanošću otvorila novouređene prostorije u Poduzetničkom inkubatoru Labin koje im je dodijelio Grad Labin. Najljepši je to dar za 318 članova Udruge jer su u prostor prilagođen osobama s invaliditetom ušli upravo na Međunarodni dan invalidnih osoba.

Otvorenju novog prostora bio je nazočan labinski gradonačelnik Tulio Demetlika koji je tom prigodom istaknuo senzibiliziranost gradske uprave prema potrebama invalidnih osoba. „Svjesni smo potreba i problema sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom i upravo zbog toga uspjeli smo u svom obećanju da labinska Udruga invalidnih osoba ima svoje prostorije. Grad Labin blisko surađuje sa Udrugom te prilikom realizacije infrastrukturnih projekata vodi briga o uklanjanju postojećih barijera te prilagođavanju  javnih prostora potrebama invalidnih osoba", dodao  je gradonačelnik Tulio Demetlika.

 

Denis Dundara, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Labin zahvalio se Gradu Labinu na potpori ali i mnogobrojnim sponzorima, među kojima je posebno istaknuo tvrtku Maling d.o.o. Labin na pomoći prilikom proširenja ulaza i prilazne rampe novim prostorijama. U narednom razdoblju Udruga će urediti i sanitarni čvor u prostorijama te nabaviti elevator „jolly"  koji će biti dostupan potrebitima.

 

Inače, Grad Labin je proteklih godina učinio značajan iskorak u uklanjanju barijera po gradu te na povećanju broja i označavanju parkirnih mjesta za invalide. Bliska je i suradnja Udruge sa Projektom Labin-Zdravi grad putem koje se učenici labinskih osnovnih i srednje škole uključuju  u edukativne projekte. U ovoj godini značajna su  ulaganja i u Osnovnu školu Matije Vlačića za koju je nabavljen elevator „jolly", uređena dva sanitarna čvora za potrebe invalidnih osoba, a još ranije uređen je prilaz školi.

 

 

međunarodni dan osoba s invaliditetom letci nesavjesni vozači barijere invalidi prostor labin zdravi grad demetlika