OTVORENA JE REKONSTRUIRANA I OPREMLJENA RIBARNICA NA LABINSKOJ TRŽNICI

OTVORENA JE REKONSTRUIRANA I OPREMLJENA RIBARNICA NA LABINSKOJ TRŽNICI

8.6.2022. // LC Promo // Objavljeno u kategoriji Društvo

Popularna ribarnica na labinskoj gradskoj tržnici doživjela je pravi preobražaj! Naime, trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. pripremilo je projekt rekonstrukcije i opremanja ribarnice. Taj projekt kandidiran je na natječaj FLAG-a „Alba“ za dodjelu potpore projektima u okviru mjere 3.1.1. Ulaganja u objekte i prostore za prodaju ribe i drugih morskih proizvoda te u razvoj kratkih lanaca opskrbe iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014.-2020. FLAG-a „Alba“.  

Prijava je bila uspješna, te je 1.MAJ-u odobrena 100-postotna bespovratna potpora u iznosu od 3.157.345,16 kuna, od čega EU sufinanciranje iznosi 2.683.743,39 kuna, a RH sufinanciranje 473.601,77 kuna. Projekt se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Samim projektom bili su obuhvaćeni potpuna rekonstrukcija prostora ribarnice (građevinsko-obrtnički radovi, elektroinstalacije, voda i kanalizacija i termotehničke instalacije), opremanje novom opremom (rashladni ormari, ledomati, oprema za objekt brze prehrane, zamrzivač, spremnik za led, radni stolovi, viseće vage, vitrine za ribu, dekoracije i dr.), aktivnosti informiranja i vidljivosti, te opći troškovi. Rekonstruirani su poslovni prostori (2) i pultovi za prodaju proizvoda ribarstva i akvakulture (6), te objekt brze prehrane (1). Jedan poslovni prostor pretvoren je  u spremište za zajedničku opremu.


Sami radovi na objektu započeli su početkom siječnja ove godine, te je ribarnica ponovo otvorena 26. svibnja.

Projektom se želi doprinijeti uvjetima rada ribara, odnosno njihovoj prodaji proizvoda ribarstva i akvakulture, dostupnosti lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture lokalnom stanovništvu i turistima, te promociji lokalnog ribarstva FLAG područja.

Aktivnosti tržnice i ribarnice možete pratiti i na Facebook stranici “Markat-Labin“.

Aktivnosti Lokalne akcijske grupe u ribarstvu “Alba” možete pratiti na njihovoj web stranici http://flagalba.hr/ribarnica labin markat tržnica prvi maj flag alba rekonstrukcija eu fondovi