Otvaranje izložbe Hane Marmarac u petak u Galeriji Alvona

Otvaranje izložbe Hane Marmarac u petak u Galeriji Alvona

29.8.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

S radošću vas pozivamo na otvorenje izložbe HANA MARMARAC u petak 31.kolovoza 2018. u 20:00 sati


Galerija Alvona, G. Martinuzzi 15 - Dobrodošli!


Izložbeni program Galerije Alvona 2018. realiziran je uz potporu Grada Labina i Ministarstva kulture RH.

Izlagala je na brojnim skupnim izložbama amaterskih stvaratelja, a samostalno izlaže od 2006. u  Labinu, Poreču, Pazinu, Funtani, Raši, Barbanu i Svetvinčentu.


Hana Marmarac, rođena je 1952. u Tuzli, a Labin postaje njezinim domom krajem 60-tih. Slikarstvo je oduvijek bilo njezina velika ljubav i strast te je kao autodidatka marljivo radila i istraživala tehnike slikanja gradeći svoj put. 2010.godine je u Beču kod akademskog slikara i grafičara Radisava Đokića polazila tečaj stručnog usavršavanja.


edran Šilipetar – „Naslovna slika kataloga, po mojem je skromnom mišljenju, ponajbolji primjer stapanja pejzažnog imaginarija i crtačkih afiniteta u skladnu cjelinu koja po svim parametrima struke može parirati ili se u najmanju ruku kretati u smjeru umjetnosti primjerice portugalske slikarice Marie Helene Vieira da Silva. Duboko vjerujem da je novi likovni put labinske autorice naznačen upravo u toj slici te da će ukoliko bude i dalje ustrajala u radu u skoroj budućnosti osvanuti još smjelija, a u stručnom kontekstu i zrelija rješenja. Izložba u prestižnoj galeriji Alvona zasigurno je tek početak jedne fantastične likovne priče i nadasve autoričinog (sa)zrije(va)nja. Iz tog razloga treba joj iskreno čestitati na ustrajnosti i entuzijazmu.“     


hana marmarac izložba kultura galerija alvona