[Osvrt] Dajte pješačko-biciklističku stazu

[Osvrt] Dajte pješačko-biciklističku stazu

19.9.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Uvođenjem gradskog City Busa, pored onih već postojećih Autotransovih, Grad Labin je ovog ljeta načinio još jedan korak naprijed u spajanju Labina i Rapca. Podrazumijeva se da je to motivirano uključivanjem staroga grada u rabačku turističku ponudu, što je točno, ali šire gledano, zapravo se radi o starom poslu započetom prije 150 godina kada je tadašnji gradonačelnik Tomaso Luciani odlučio probiti cestu od sela Principi do Rapca, nakon čega je malo ribarsko mjesto preuzelo ulogu gradskog porta koju je do tada imao Prtlog.

Sljedeći korak koji vapi za realizacijom u tom smislu je izgradnja nogostupa s pješačko-biciklističkom stazom.

Ovih dana je to očito jer deseci turista koriste ugodno tople rujanske dane da bi prošetalo ili probicikliralo od mora do staroga grada. Bude ih čovjeku žao kad ih vidi kako se stišću uz kraj ceste kad prolaze vozila. Za planinarenje imamo trim stazu, ovo bi trebala biti bezbrižna šetnja.

Krenemo li u izgradnju nogostupa, suočit ćemo se s istim problem kao i Luciani - probijanjem staze kroz strme obronke, što je skupo i dugotrajno. Osim toga, trebalo bi ponovo premostiti vodotok i nekako zaobići Principe jer u njima gotovo da i nema mjesta za širenje. Zato u Gradu razmišljaju o elegantnijem rješenju, a to je proširenje sadašnje lokalne ceste preko Gornjeg Rapca i pretvaranje postojeće u jednosmjernu, pri čemu bi jedna sadašnja vozna traka postala pješačko-biciklistička staza. Nova cesta bila bi spojena s gradskom obilaznicom kod sadašnjeg skretanja za Ripendu, a u Rapcu bi se spajala s Creskom ulicom na njenom zapadnom kraju. Na njenom istočnom kraju nastavljala bi se trasom sadašnjeg protupožarnog puta preko Prohaske do Girandella, točnije do uvale Prižnja poznatije kao Bounty. Od gradonačelnika doznajemo da se u tom smislu već rješavaju imovinskopravni odnosi, ali o izgradnji i visini investicije još je prerano govoriti. Planiraju sastaviti gotov projekt da bi ga kao turističku cestu mogli kandidirati za EU-fondove u razdoblju od 2014. do 2020.

Za očekivati je da će nova cesta imati nogostup sa stazom za pješake i bicikliste, a da stara nakon pretvaranja u jednosmjernu (u kojem smjeru, to će odlučiti prometni inženjeri) neće biti prepuštena sama sebi. Jedna cijela vozna traka previše je za pješake pa bi širenje kolnika za polovinu autobusima olakšalo prometovanje u zavojima. Dio prepušten pješacima valjao bi popratiti javnom rasvjetom i klupama za sjedenje. Štoviše, zavoj između Principa i mosta, mjesto gdje puca pogled na Rabački zaljev i gdje se turisti bez iznimke fotografiraju, naprosto zahtjeva uređenje malog vidikovca.

 

Robi Selan

 

 

staza labin rabac prometnica cesta turisti