Ostojić podnio ostavku, IDS izlazi iz koalicije?

Ostojić podnio ostavku, IDS izlazi iz koalicije?

9.3.2013. // HINA // Objavljeno u kategoriji Politika

Ministar turizma Veljko Ostojić podnio je ostavku, a Predsjedništvo Istarskog demokratskog sabora na izvanrednoj sjednici, zakazanoj za danas poslijepodne u Puli, trebalo bi, po neslužbenim informacijama, raspravljati o izlasku te stranke iz vladajuće koalicije.

 

Po završetku sjednice Predsjedništva IDS-a zakazana je izvanredna konferencija za novinare.

 

Ta tema dolazi na dnevni red nakon što su mediji objavili da je Veljko Ostojić upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije te da je njegova šogorica, navodno u njegovoj nazočnosti, zemljište platila "na ruke" više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi, oštetivši tako državni proračun.


Premijer Milanović prihvatio Ostojićevu ostavku

Nakon razgovora s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prihvatio je njegovu ostavku, priopćeno je iz Vlade.

 

"Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti. Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma", kaže se u priopćenju.

IDS koalicija Ostojić Milanović Glas Istre vijest Pula Veljko ostojić ministar turizma turizam izvanredna sjednica informacije neslužbeno