"Ostaju zauvijek u našim srcima nasmijani anđeli": Tužan oproštaj od stradalih djevojaka iz Fažane

"Ostaju zauvijek u našim srcima nasmijani anđeli": Tužan oproštaj od stradalih djevojaka iz Fažane

30.11.2015. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

DVIJE su osobe poginule, četiri su teže a još dvije lakše ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dvadeset minuta iza ponoći u subotu dogodila na cesti Pula-Fažana, svega petstotinjak metara prije ulaza u Fažanu. Pritom su stradale dvije maloljetne djevojke, dok su tri maloljetnice i jedan maloljetnik teško ozlijeđeni. Fažana je u šoku zbog tragedije, mjesto i mladi koji pohađaju gimnaziju u kojoj su se školovale stradale djevojke opraštaju se od njih onako kako znaju i mogu.

U nesreći su poginule Elena Đurić i Francesca Šuran, učenice trećeg razreda pulske gimnazije. Imale su samo 16 i 17 godina. Zajedno su odrastale, išle u vrtić i školu.

Nesreća se dogodila kada je 18-godišnja vozačica, kao mladi vozač upravljala automobilom Citroen, pulske registarske oznake, kada je u organizmu imala alkohola, iz smjera Fažane prema Puli. U zavoju u lijevo, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor i prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je vozilo sletjelo van kolnika i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao te se zaustavio većim dijelom na kolniku. Jedna od poginulih djevojaka vozila se u prtljažniku automobila.

U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića. Dvije maloljetne djevojke su u nesreći smrtno stradale, tri maloljetnice i jedan maloljetnik su teško ozlijeđeni i zadržani u Općoj bolnici Pula, a vozačica i još jedan maloljetnik su lakše ozlijeđeni", izvijestila je policija.

 I danas na mjestu gdje su poginule mladi, ali i brojni građani Fažane, ostavljaju svijeće i cvijeće. Tragedija je ovo koju Istra ne pamti, kaže jedna Fažanka suosjećajući s njihovim roditeljima. "Bila su to dobra djeca, nikada nije bilo problema s njima", rekla je za iPress.

Na ulazu u pulsku gimnaziju, učenici i profesori zapalili su svijeće u znak sjećanja na svoje kolegice i učenice koje su poginule u stravičnoj tragediji na fažanskoj cesti. Sutra se u gimnaziji neće održavati nastava, a komemoracija će se održati u 10 sati.

 "Evo šta ti je život. Smrt je prirodna i normalna ali i bolna za osobe koje vole preminule. Teško je kad odu u visine dva mlada života. Životi su im tek počeli a već završili, nije fer! Nije fer od nas prema njima, mi ćemo, DAO BOG, proživjeti ono što one više nikada neće moći! Ostaju zauvijek u našim srcima nasmijani anđeli slomljenih krila! Podrška obiteljima! Cure, čuvajte one koje volite od gore, da im se na desi isto što i vama! Faliti ćete svijetu! Neka vam je laka zemlja. Počivajte u miru. Tu su ljudi koji vas vole! I da, uskoro će nova godina, ali ne brinite, nećete biti zaboravljene, dignut će se u zrak čaše za vas", napisala je jedna korisnica.

tragedija mladi vozac roditelji odgovornost