Osnovna glazbena škola Matka Brajše Rašana pri Pučkom otvorenom učilištu u novom ruhu u 2011. godinu

Osnovna glazbena škola Matka Brajše Rašana pri Pučkom otvorenom učilištu u novom ruhu u 2011. godinu

7.1.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Zbog pojačanog interesa mladih za glazbeno obrazovanje posljednjih je godina znatno porastao broj polaznika OGŠ ( 2008. g 95 polaznika , 2010/11 .g. 156).

Pokrenuta su i tri nova glazbena odjela tako da  u školskoj godini 2010./2011.  nastava se odvija u šest glazbenih odjela na osam glazbala - klavir, gitara, harmonika, flauta, saksofon, klarinet, violina i udaraljke upisano je 156 učenika, raspoređenih u 13 razrednih odjela.

 

Od 2008. godine  pri OGŠ djeluje i Glazbena igraona gdje se osobita pozornost posvećuje djeci predškolskog uzrasta koja se u 3 grupe glazbene igraonice s ukupno 28-ero djece podijeljenih prema uzrastu, kroz igru i pod stručnim vodstvom glazbenog pedagoga pripremaju za upis u osnovno glazbeno školovanje. 

 

Za izvođenje nastave koristi se šest učionica, što s obzirom na proširenje djelatnosti , uvođenje novih glazbenih odjela i glazbala nije dovoljno.

 

Pučko otvoreno učilište opremilo je  i osposobio dvije nove učionice u kino prostoru  koji se koristio kao garderoba i za čuvanje arhivske građe. Ujedno je renoviran i osvježen hodnik na ulazu u prostorije Škole.

 

Tekst i slike: POU Labin

 

ogš ogš matka brajše rašana učenici renoviranje