Osnovci iz Nedešćine planinarili zavičajem

Osnovci iz Nedešćine planinarili zavičajem

19.4.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U srijedu, 18. travnja učenici viših razreda matične i područne škole, pod vodstvom učitelja geografije i zaljubljenika u prirodu, Elvisa Vickića, planinarili su Ćićarijom,najsjevernijim dijelom Istre.

Učenici su u pratnji još četiri učitelja planinarili planinarskom rutom koja vodi od sela Račja Vas preko vrha Gomila (Vršići) i spušta se "stazom božura" do Trstenika i koja je dio  Istarskog planinarskog puta (IPP) koji prolazi najsjevernijim dijelom naše županije.

Rutu, koja je bila dugačka oko 12 kilometara,  učenici su u pratnji učitelja Elvisa Vickića, Miroslava Gužvinca, Luce Lukić, Marije Antolović i ravnateljice prohodali za oko 3 sata i 45 minuta.

Svi su učenici bez većih teškoća savladali rutu te proveli jedan prekrasan dan u prirodi uživajući pritom u bajkovitom pogledu na istarski krajolik.

Ovo je još jedno u nizu planinarenja zavičajem koje se realizira svake školske godine, a  ima za cilj upoznavanje zavičaja aktivnim hodanjem i boravkom u prirodi.

Na kraju puta, čejkajući autobus za povratak kući, svratili su do Lupoglava, gdje su se okrijepili sladoledom i posjetili željezničku postaju.Vrijeme čekanja do autobusa kratili su u parku  raznim fizičkim aktivnostima, dokazujući time kako ruta ipak nije bila toliko naporna i zahtjevna.Osnovna škola "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina

oš vitomir širola pajo nedešćina planinarenje zavičaj elvis vickić ćićarij