Oskari znanja za vrhunske informatičare labinske Srednje škole Karla Frankolu i Marka Damjanića

Oskari znanja za vrhunske informatičare labinske Srednje škole Karla Frankolu i Marka Damjanića

1.7.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu održala se 28. lipnja svečana dodjela Oskara znanja za školsku godinu 2018./2019., najvećeg priznanja i nagrade za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju.  
Srednju školu Mate Blažine Labin predstavljala su dva učenika sa svojim nastavnicima mentorima. Oskare znanja dobili su Karlo Frankola, državni prvak iz Informatike u kategoriji Osnove informatike (Srednje - Gimnazije) i njegov mentor Eler Diminić te Marko Damjanić, državni prvak iz Informatike u kategoriji Osnove informatike (Srednje - Strukovne škole) i njegova mentorica Laura Kokot. Karlo Frankola nažalost nije mogao prisustvovati svečanoj dodjeli Oskara znanja zbog drugih obveza, ali je Oskar znanja u njegovo ime preuzeo profesor Eler Diminić.

I ove godine svečanu dodjelu organizirali su Agencije za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Hrvatske zajednice županija. Za osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora. Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađeno je 94 učenik i 41 mentor.
Uspješnim učenicima i njihovim mentorima skulpture Oskara znanja i priznanja uručili su Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, Tihana Šimunić, voditeljica Odjela općih poslova Agencije za odgoj i obrazovanje i Matija Posavec, župan Međimurske županije.
(Tekst i foto: Laura Kokot)


ssmb.hrnatjecanje informatika srednja škola mate blažina karlo frankola marko damjanić laura kokot eler diminić oskar znanja