OŠ Ivo Lola Ribar u međunarodnom projektu razmjene bookmarkera

OŠ Ivo Lola Ribar u međunarodnom projektu razmjene bookmarkera

24.11.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Ove se godine labinska škola „Ivo Lola Ribar" Labin prvi put uključila u Međunarodni projekt razmjene bookmarkera(straničnika) u Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica. U projektu su sudjelovali učenici sedmih razreda vođeni svojim razrednicama: Katijom Tefik-Baćac, Jangelom Sušac Budimir i Danajom Glavičić te knjižničarkom Ivanom Griparić Fable.

 

Cilj projekta je izrađivanje bookmarkera koje će škole-partneri međusobno razmijeniti, poticanje kreativnosti i mašte kod učenika, uvježbavanje stečenih znanja iz engleskog jezika te promocija školske knjižnice.

 

Labinskoj školi je partner u projektu Portugal, škola iz malog mjesta Fajṍes,za koju su učenici  tijekom listopada pripremali bookmarkerekojima su predstavili  ljepote Labina, Istre i Hrvatske.  Koristeći se različitim tehnikama, izradili su bookmarkerena lavandu, masline, simbole rudarstva na Labinštini, kravate, boškarina, Nikolu Teslu, kažune,... Za svoje su partnere iz Portugala  izradili i brošuru u kojoj su objasnili sve ono što je nacrtano na bookmarkerima.

 

Prekrasne bookmarkerekoji su stigli iz Portugala učenici su postavili na pano u holu škole, a na kraju će svaki učenik za uspomenu dobiti jedan bookmarker. OŠ „Ivo Lola Ribar" Labin se svakako  namjerava uključiti u ovaj kreativan  projekt  i sljedeće godine.

 

 

PR

 

 

oš ivo lola ribar bookmarker projekt