OŠ `Ivo Lola Ribar` obilježila Dan Škole

OŠ `Ivo Lola Ribar` obilježila Dan Škole

11.5.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U utorak, 9.svibnja  u OŠ „Ivo Lola Ribar" Labin obilježen je još jedan Dan škole. Nogometne ekipe petih razreda su međusobno odigrale prijateljske utakmice uz podršku ostalih učenika navijača, a u holu škole je već tradicionalno održana prigodna priredba uz nastup školskoga zbora, izvrsnih solista , učenika matične  i područnih škola koji su se predstavili plesom, pjesmom, glumom i kazivanjem stihova  na standardu, ali i na dijalektu koje su sami napisali. U holu škole postavljena je i prodajna izložba učenika četvrtoga razreda matične škole koji su sa svojom učiteljicom izrađivali prirodnu kozmetiku i čajeve od ljekovitog bilja.

 

Ravnatelj škole, gospodin Miro Alilović,  osvrnuo se na rad škole u posljednjih godinu dana, a najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima je podijelio pohvalnice i zahvalnice za sav uloženi trud i postignuti uspjeh. Svečanosti se odazvao i gradonačelnik grada Labina, gospodin Tulio Demetlika, koji je zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj suradnji Škole i Grada, poželio svim učenicima, učiteljima i ravnatelju škole mnogo uspjeha u daljnjem radu te čestitao svima na izvrsnim rezultatima koje postižu svih ovih godina na ponos Grada. Gradonačelnik se osvrnuo  na dosadašnje investicije u ovu osnovnu školu, zaključno sa završetkom radova na obnovi fasade Matične škole, ali i najavio buduće investicije Grada u OŠ „Ivo Lola Ribar" Labin:  obnovu nogometnoga igrališta Matične škole što će svakako poboljšati uvjete rada nastave tjelesne kulture i omogućiti korištenje igrališta djeci i mladima Podlabina, energetsku obnovu Područne škole Kature, a u suradnji s Općinom Kršan i sanaciju krovišta Područne škole Vozilići. Sve navedeno je dio sustavne brige o uvjetima rada u labinskim školama i, kako je naglasio gradonačelnik, brige za naše najmlađe sugrađane. Ovim putem se Škola zahvaljuje Gradu na svoj pomoći tijekom godina, ali i ostalima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj dan.

 

Pohvaljeni su učenici Dino Murtić, Antonio Lazarić, Ivan Jurišić i Damjan Ilić za osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju iz stolnoga tenisa, učenice Ariana Iljadica, Rebecca Files, Ema Mešanović, Renata Milevoj i Natali Lazarić za osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju iz krosa, te učenici Elin Franković, Nardi Hrvat, Tarik Malkić, Mateo Blažina, Ivan Jurišić, Mario Rajković, Masimo Baća, Gabrijel Vozila i Laris Karić za osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju u atletici. Mentorica sportskih natjecanja je profesorica Loriza Golja Luboteni. Pohvalnice su dobili i učenici koji su na županijskom natjecanju iz Vjeronaučne olimpijade osvojili treće mjesto: Valentina Kutnjak, Natali Lazarić, Anika Milevoj i Petar Vorano, a mentorica im je učiteljica Đeni Vojić. Za sudjelovanje na Novigradskom proljeću pohvaljene su učenici: Mihael Petrović, Elin Franković, Leonarda Ivašić, Natali Belušić, Barbara Vozila, Petra Santro, Stela Dermit, Paola Franković i Matea Turković.

 

Za pojedinačne uspjehe na županijskim natjecanjima pohvaljeni su učenici Nino Basanić, za osvojeno treće mjesto iz matematike pod mentorstvom profesorice Danaje Glavičić, Stela Dermit, za osvojeno treće mjesto na natjecanju iz povijesti pod mentorstvom profesora Žarka Petrovića, te učenici koji su osvojili drugo mjesto na županijskim natjecanjima: Nataša Mišon iz matematike pod mentorstvom profesora Ivana Špodnjaka, Roan Rašuo iz geografije pod mentorstvom profesorice Ondine Franković i Mateo Dobrić iz fizike pod mentorstvom profesorice Davorke Buić. Posebno su pohvaljeni i učenici i njihovi mentori za sudjelovanje na državnim natjecanjima: učenica Selina Karić iz islamskoga vjeronauka pod mentorstvom vjeroučitelja islamske vjeronauke Hazima Bećirovića, Mateo Mohorović iz povijesti pod mentorstvom profesora Žarka Petrovića te učenica Melisa Džombić za sudjelovanje na Državnoj smotri LiDraNo pod mentorstvom profesorice Jasmine Beloč.

oš ivo lola ribar dan škole obrazovanje miro alilović