OŠ Ivo Lola Ribar obilježila Dan sjećanja na žrtve Vukovara

OŠ Ivo Lola Ribar obilježila Dan sjećanja na žrtve Vukovara

18.11.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas, 18.studenog,  obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Predstavnici svih razreda matične škole i područnih škola, zajedno s učiteljicama, ravnateljem i stručnim suradnicima posjetili su Gradsko groblje. Nakon prigodnih riječi ravnatelja, svi prisutni su poslušali priču vukovarskog pisca Siniše Glavaševića „Priča o gradu" te zapalili svijeće za žrtve Vukovara.

Obrana Vukovara je 1991. godine napadima pripadnika JNA i srpskih paravojnih postrojbi odolijevala gotovo tri mjeseca. Prema podacima iz vukovarske bolnice, tijekom bitke su ubijena ili poginula 1624 branitelja i civila, a ranjeno je njih 1219.

U srpske koncentracijske logore odvedeno je oko 7000 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila, a iz grada je prognano oko 22.000 ljudi. Na popisu zatočenih i nestalih osoba još se nalazi 310 osoba s vukovarskog područja.

Zahvaljujući herojima Vukovara  i svim našim braniteljima Hrvatska danas ima perspektivu da u potpunosti postane zemlja sretnih i zadovoljnih ljudi, zemlja pravde i blagostanja svih naših građana. Hvala im jer su uzor Hrvatskoj u ljudskom, domoljubnom i svakom drugom smislu.

 

OŠ `Ivo Lola Ribar`, PR

 

 

dan sjećanja oš ivo lola ribar vukovar