Oprašta se Sandi Dobrić - Pešekan poklanja 1.000 zastavica Rijeke

Oprašta se Sandi Dobrić - Pešekan poklanja 1.000 zastavica Rijeke

8.9.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Danas, utorak 08.rujna u 18:oo sati u Labinu gostuje aktualni vice-prvak Hrvatske i osvajač Kupa, HNK Rijeka. Utakmica se igra u povodu oproštaja od aktivnog igranja nogometa najtrofejnijeg labinskog nogometaša svih vremena Sandia Dobrića.

 

Dobrić, rođen 15.rujna 1978. godine, nogometnu karijeru započeo je u Cementu iz Koromačna od kud, kao pionir, 1981. prelazi u labinski Rudar, a potom u juniorsku momčad tadašnjeg pulskog prvoligaša, NK Istra, gdje je započeo seniorski staž. Nakon Pule slijedi pola godine u tad ambicioznom Žminju, te isto toliko u talijanskoj Aosti i novi povratak u Pulu, današnju Istru 1961. Slijedi odlazak u Rijeku i dvije najplodonosnije sezone u karijeri, kad s Riječanima u dva navrata osvaja Kup Hrvatske,  2004/2005 protiv Hajduka, a sezonu kasnije protiv varaždinskog Varteksa.

 

Nakon dvije sezone u Istri 1961, 2008. vraća se u Rudar, od kud iz obiteljskih razloga odlazi jednu sezonu u zagrebačko Špansko, nakon kojeg dvije nastupa za nedešćansko Jedinstvo Omladinac. Lani se ponovno vratio u Rudar u čijem je dresu, 30.svibnja ove godine, protiv Halubjana u Labinu odigrao zadnju službenu utakmicu u seniorskoj konkurenciji.  Svoju nogometnu karijeru nastavlja u veteranskoj momčadi Cementa, a u međuvremenu očekuje i trenersku diplomu.

 

 

 

Inače utakmicu će, osim Dobrićevog oproštaja, obilježiti akcija „HNK Rijeka-prijatelj djece". Putem prigodnih promotivnih letaka na utakmicu su pozvani svi učenici osnovnih i srednjih škola Labinštine, koji osim besplatnog ulaza i zastavica Rijeke, ako ubace letak sa svojim imenom i prezimenom u kutiju na ulazu, mogu osvojiti i prigodne nagrade (majice, remenja, blokove i bilježnice, postere nogometaša i dr.). Izvlačenje nagrada obaviti će u poluvremenu utakmice maskota riječkog prvoligaša „Pesekan", s kojom će se sretni dobitnici moći i fotografirati.

 

 

 

Na kraju utakmice organizirane skupine, od po 30-ak učenika, fotografirati će se s nogometašima Rijeke, koji će im se potpisivati na klupske suvenire. Da podsjetimo, pojedinačna cijena ulaznica za utakmicu Rijekom je 50,oo kn, a NK Rudar je omogućio kupovinu kompleta od 8 ulaznica (Rijeka i 7 prvenstvenih utakmica), po popularnoj cijeni od 10,oo kn (komplet 80,oo kn).

 

 

 

NK Rudar

 

 

sandi dobrić nk rudar oproštaj pešekan hnk rijeka