Oporbeni vijećnici Grada Labina:“Protiv smo objedinjenja Vodovoda!“ (Audio)

Oporbeni vijećnici Grada Labina:“Protiv smo objedinjenja Vodovoda!“ (Audio)

22.10.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Oporba Grada Labina u sastavu Tamara Nestorović sa istoimene nezavisne liste, William Negri također nezavisna lista, Željko Ernečić ispred SDP-a Josip Škopac HSU te Silvano Vlačić HDZ na jučer održanoj konferenciji za medije iznijeli su stav o trenutnom stanju u tvrtci Vodovod.

Nestorović je iznijela zahtjev koji je poslan 16. listopada predsjedniku Gradskog vijeća Grada Labina (Prilog Tamara Nestorović). U financijskom izvještaju tvrtke Vodovod za 2008. godinu stoji da je u tijeku izrada studije i opravdanosti objedinjavanja vodoopskrbnog i vodozaštitnog sustava Istre. Vlačić je navedenu tvrdnju komentirao na slijedeći način (Prilog Silvano Vlačić). Logičnijim smatra rješenje da labinski Vodovod prodaje vodu ostalim dijelovima Istre te na taj način poveća prodaju. Ionako na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća od strane direktora Vodovoda, Dine Škopca rečeno je da na Labinštini nema prostora za širenje tržišta. Vlačić nadalje ističe kako je labinski Vodovod u odnosu na buzetski i pulski previše mali, razlika je gotovo 1:30 (Prilog Vlačić-spajanje).

William Negri ističe kako sagledavanjem ostalih tvrtki koje se bave istom djelatnosti i djeluju u sličnom okruženju vidljivo da posluju pozitivno, stoga ne vidi razlog poslovanja labinskog Vodovoda s gubitkom.

Sazivanjem sjednice žele javnost upoznati sa trenutnim stanjem u Vodovodu te ukazati na posljedice koje bi donijelo spajanje. Konferencija je zaključena mišlju da se resursima treba raspolagati domaćinski, a ne dopustiti da politika utječe na odluke.

vodovod gospodarstvo politika izbori2009 wiliam negri tamara nestorović vodoopskrba silvano valčić dino škopac politika oporba josip škopac