OPG- u Šahdanović Umihana i Poljoprivrednom gospodarstvu "Fajman" odobrene potpore LAG-a "Istočna Istra"

OPG- u Šahdanović Umihana i Poljoprivrednom gospodarstvu "Fajman" odobrene potpore LAG-a "Istočna Istra"

23.10.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Upravni odbor LAG-a „Istočna Istra“ dana 7. listopada donio je odluke o odabiru projekta pristiglih na LAG natječaj za provedbu Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“ za tip operacije 1.1.2. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ iz Lokalne razvojne strategije LAG-a „Istočna Istra“ za razdoblje 2014.-2020., a dana 23. listopada objavljena je konačna rang lista projekata.


LAG natječaj TO 1.1.2. objavljen je 17. svibnja 2019. godine na mrežnim stranicama LAG-a „Istočna Istra“, a svrha natječaja je bila povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje, kako za primarne poljoprivredne proizvođače, tako i za one kojima je prerada poljoprivrednih proizvoda isključiva djelatnost.


Na LAG natječaj su pristigle 2 prijave projekata, te su oba projekta ostvarila pravo na javnu potporu. Sveukupni iznos odobrenih sredstava po ovom natječaju iznosi 618.975,00 HRK.

 

OPG Šahdanović Umihana

Modernizacija i povećanje kapaciteta za preradu mlijeka na OPG Šahdanović Umihana

Ovim projektom će se kroz nabavu i instaliranje nove opreme u postojeću siranu (sirana Zlata) modernizirati (automatizirati ) proces prerade mlijeka uz povećanje kapaciteta prerade. Nabaviti će se slijedeća oprema: sirski kotao, oprema za preradu, zrenje i konfekcioniranje proizvoda od mlijeka, oprema za klimatiziranje prostora. Nadalje, povećanje prodaje do koje će doći povećanjem proizvodnje, potrebno je organizirati i izmijeniti pojačanu dostavu gotovih proizvoda kupcima, na prodajna mjesta i na sajmove na kojima OPG redovito sudjeluje. To će se postići nabavom novog dostavnog vozila sa potrebnim rashladnim uređajem.


Poljoprivredno gospodarstvo "FAJMAN"

Opremanje objekta za preradu mlijeka i nabavka gospodarskog vozila

Ovim projektom ulaže se u modernizaciju pogona za preradu mlijeka i proizvodnju sira. Projektom se planira nabavka: Sirarskog kotla, Modula za dvostupanjsko hlađenje, separatora, bućkalice za maslac, samousisne pumpe, oprema za centralnu pripremu ledene vode, rashladno tijelo za mirno hlađenje, kalupi za sireve, rashladni ormar, tank za mlijeko namijenjen za prikupljanje, transport i hlađenje mlijeka, gospodarsko vozilo sa rahladom za transport gotovih mliječnih proizvoda. 


LAG Istočna istra

Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Rang lista LAG Istočna Istra Tip operacije 1.1.2. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ (sukladan tipu operacije 4.2.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020.)
lag lag istočna istra rezultati natječaja opg šehdanović umihana poljoprivredno gospodarstvo fajman