Opet odgođena zamjena sanitarija u raškoj školi: Čučavci na čekanju

Opet odgođena zamjena sanitarija u raškoj školi: Čučavci na čekanju

23.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

RAŠA - Iznova je odgođena zamjena neprimjerenih sanitarija u raškoj osnovnoj školi. Čučavci koje koristi 115 đaka trebali su, prema prvotnim najavama resornog županijskog odjela, na smetlište još ljetos, no radovi su odgođeni za zimske praznike.

 

Treća je odgoda stigla, pojašnjava pročelnik Mladen Dušman, jer bi sredstva predviđena starim troškovnikom dostajala samo za toalet na jednom od dva kata ustanove.

- Poslušat ćemo stručnjake koji sugeriraju da osiguranih 250-ak tisuća kuna udvostručimo da bismo riješili sve sanitarije. Racionalnije je raditi jednom, a povrh toga i nastavu ćemo manje ometati, kaže Dušman.
Po njemu je najvažnije da zbog tih čučavaca - na čiji spomen, kako kaže, reagiramo samo zbog uvriježenih negativnih konotacija - nije ugroženo zdravlje djece. Poručuje da će sve sigurno biti gotovo do kraja školske godine, a za to će vrijeme nastojati osigurati i novac za zamjenu parketa u dvije, tri učionice koje vape za obnovom.

Stanislav Horvat, ravnatelj raške Osnovne škole »Ivan Batelić«, ovakvu odluku smatra logičnom. Kaže: »Kad smo već toliko čekali...«, podsjećajući da toaleti nisu obnavljani u 70-godišnjoj povijesti škole.

I. R.

čučavac sanitarije oš ivan batelić stanislav horvat škola raša mladen dušman