Općina Raša u prvom polugodištu poslovala likvidno i ostvarila polumilijunski višak

Općina Raša u prvom polugodištu poslovala likvidno i ostvarila polumilijunski višak

31.8.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Kako je rečeno jučer na Redovnoj sjednici, u prvom polugodištu 2012. godine, Općina Raša poslovala je s 580.000 kuna viška, te time smanjila postojeći proračunski manjak kumuliran prošlih godina. Nakon niza godina, bilježi se rast prihoda poslovanja i prihoda od poreza.

Kako je Kristina Višković Dobrić naglasila, bilježi se rast materijalnih rashoda u vidu komunalne naknade i električne energije. Također, Općina Raša bilježi znatan pad obveza, s prošlogodišnjih 2 milijuna i 200 tisuća na aktualnih 550ak tisuća kuna. Načelnik Općine, Josip Pino Knapić, u svome je polugodišnjem Izvješću naglasio kako donošenje prostornog plana donosi mnogo aktivnosti te istaknuo Odbor za prostorno planiranje i urbanizam za izrazito marljiv i temeljit rad. Rekao je i kako je koordinacija s Gradonačelnikom redovita te da se trenutno tematski obrađuju područja od izrazite bitnosti za Rašu. Knapić je naglasio da se luka Bršica tretira kao ona od nacionalnog interesa, u sve u suradnji sa Lučkom upravom Rijeka.

Na jučerašnjoj sjednici odlučeno je da se tvrtci CESTA d.o.o.povjere poslovi održavanja makadamskih i asfaltiranih nerazvrstanih cesta za razdoblje od 2012. – 2016., što će Općinu ukupno stajati 850 tisuća kuna. Usto, odlučeno je i da se nastavlja suradnja s labinskom tvrtkom Elektra d.o.o. glede obavljanja komunalne djelatnosti održavanja javne rasvjete na području Raše.

općina raša raša likvidnost pino knapić luka bršica