Općina Kršan: Obraćanje općinskog načelnika povodom prve godine mandata

Općina Kršan: Obraćanje općinskog načelnika povodom prve godine mandata

10.6.2022. // Kršan.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Dragi mještani Općine Kršan, prošlo je otprilike godinu dana od lokalnih izbora i isto toliko od kako sam preuzeo dužnost načelnika Općine Kršan, i mogu vam reći da se zaista osjećam kao da smo jučer odnijeli izbornu pobjedu i krenuli s našim programom i radom za Novi Smjer Općine Kršan.


Godinu iza nas ispunile su mnogobrojni doživljaji i situacije, kako one lijepe, a isto tako i neke ne baš ugodne, usudio bi se reći, teške situacije.


U samom početku, moram priznati da nije bilo lako. Od prvog dana mandata, svakodnevno slušati i tražiti rješenja za razne probleme naših žitelja, koji su nažalost niz godina bili neriješeni i zanemareni. Dao sam sve od sebe da svakoga tko je to zatražio, primim u svoj ured, da odgovorim na svaki e-mail, da poslušam probleme, riječi, ali i savjete i sugestije, jer ipak riječi naših ljudi su ono najbitnije i najvažnije što možemo čuti, a istina o stanju u Općini koju sam morao čuti često je bila i bolna i neugodna.


Na početku, još i kroz kampanju, obećali smo jednu, za mene, veoma bitnu stvar, i vjerujem i siguran sam da smo je ostvarili i da ćemo tako nastaviti i dalje.


Prije svega, ojačali smo suradnju s našim mještanima, slušali, a i dalje slušamo konkretne želje, probleme i potrebe, sve s razlogom da našim žiteljima omogućimo da svakodnevni život bude koliko toliko lakši, ali i bolji. To je ipak i temeljna uloga svake općine, svakog grada i svake županije kao institucije, naša dužnost. I to je za mene svakako jedan veliki uspjeh i veliki pomak unaprijed.


U ovih godinu dana pokrenuli smo i napravili veliki broj novih koraka koji poboljšavaju društveni standard naših žitelja, indirektno, ali i direktno. U istom tempu nastavljamo i ove godine.


Ono što je sada, danas, i u narednom periodu svima nama potrebno je: vrijeme, strpljenje i razumijevanje. Nažalost, ne možemo odmah učiniti i popraviti sve, čak ni one naoko sitne stvari koje se našim građanima čine jednostavnim, a to nisu. Želim vam reći da svi zajedno dajemo sve od sebe kako bi, prije svega, (1) opravdali vaše povjerenje, ali i kako bi (2) život u Općini Kršan zaista, ne samo na papiru, već i u stvarnosti, stvorili boljim i ugodnijim.


Htio bih vam zaista svima još jednom zahvaliti, poručiti da su vam moja vrata uvijek otvorena, da sam uvijek dostupan i putem emaila, telefona, te da se, ne samo meni, već i cijeloj općinskoj upravi, općinskom vijeću na čelu s Predsjednikom vijeća, uvijek možete obratiti za što god smatrate da je nužno i bitno.


Hvala vam.


Roman Carić.


roman carić općina kršan izbori