Općina Kršan nakon dvije i pol godine kreće u izmjene i dopune Prostornog plana uređenja

Općina Kršan nakon dvije i pol godine kreće u izmjene i dopune Prostornog plana uređenja

13.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon dvije i pol godine Općine Kršan kreće u izmjene i dopune Prostornog plana uređenja. Osnovni razlozi su usklađivanje s Prostornim planom Istarske županije, ali i sa Zakonom i prostornom uređenju, Zakonom o gradnji, Zakonom o održivom gospodarenju otpadom i posebnim propisima. U izmjene i dopune ide se i kako bi se pružila mogućnost djelomične revizije prostorne organizacije i urbanističkih parametara, vezanim uz pojedinačne zahtjeve vlasnika i potreba same općine, kaže općinski načelnik Vladi Runko: (ton – Valdi Runko).

Izrada izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Kršan koštat će oko 130 tisuća kuna. Osim u izmjene i dopune prostornog plana, Općina Kršan provest će i izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Pristav, a kako bi se omogućilo dislociranje javnog parkirališta na zemljište u općinskom vlasništvu. Zagrebački investitor tvrtka Istra ekskluziv koja je  vlasnik  4,2 hektara zemljišta na području Starih staza  zatražila je izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Stare staze.

 

 

Naime, oni su još prije pet godina najavili  gradnju 30-tak vila i tada financirali izradu Urbanističkog plana uređenja kojim je omogućena izgradnja obiteljskih kuća namijenjenih isključivo stanovanju. Drugim izmjena i dopunama plana omogućit će se i obavljanje gospodarskih djelatnosti, odnosno pružanje usluga u svim oblicima turizma. I druge izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Stare staze financirat će Istra ekskluziv.

 

Foto: Općina Kršan

 

 

općina kršan kršan prostorni plan uređenje ppu upu urbanistički plan uređenja stare staze nekretnine