ONA/E I ON U PIĆNU

ONA/E I ON U PIĆNU

18.8.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U subotu 14. kolovoza 2021.,  a u sklopu 4. književno-recitalne manifestacije „Pićonski feroli i feralići 2021“, pićanskoj je javnosti predstavljena knjiga ''Ona i on'' Daniela Mohorovića.
Jedna pjesma na četiri jezika i na jednom dijalektu: najkraći je opis ove knjige koja je rezultat zajedničkog  rada učenika i profesora labinske Srednje škole  Mate Blažine. Urednica knjige je Majda Milevoj Klapčić, suradnici/mentori Kristina Radović Miletić, Karla Golja Milevoj i Martina Lukež. Djelo je lektorirala Amneris Ružić Fornažar, akcentuirao Ivan Miškulin, izdavač je Srednja škola Mate Blažine Labin u nakladi od 200 primjeraka, tiskanih u raškom Vetva graphu.

Pićanska publika imala je priliku čuti labinjonsku, talijansku i englesku verziju pjesme, u izvedbi autora i zanimljivog dvojezičnog ''dueta'', profesorica Martine Lukež i Karle Golja Milevoj. Svoj nastup su opisali kao ''One i on''.
Izdavanje ove višejezične knjige podržali su Grad Labin i općine Labinštine, a među njima i Općina Pićan, organizator ''Pićonskih ferola i feralića''.
(Tekst: Daniel Mohorović, foto: Laura Kokot, Galerija Pićan)

daniel mohorović pićan galerija pićan amneris ružić fornažar