Oko 10 tisuća posjetitelja pohodilo 10. Legendfest

Oko 10 tisuća posjetitelja pohodilo 10. Legendfest

3.8.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Spaljivanjem skulpture od slame, autora Nikole Fallera, a pod sloganom Svo zlo nek poje spat, sinoć je u Pićnu završen 10. jubilarni Legendfest, festival narodnih priča, legendi i mitova Istre. Tri je večeri Pićan živio u znaku štirga, štriguna, vila, vilenjaka i puno dobrih priča i predstava koje su ponajviše oduševljavale one najmlađe.

Održano je i nekoliko zanimljivih predavanja, organizirano nekoliko izložbi, a večeri su završavale koncertima. I ovaj 10. Legendfest bio je uspješan, kaže njegov direktor Ivor Zidarić: (ton – Ivor Zidarić). Procijenio je da je Pićan i Legendfest pohodilo: (ton – Ivor Zidarić 1). Jubilarni festival narodnih priča, legendi i mitova Istre tek je završen, a direktor Legendfesta Ivor Zidarić sa suradnicima već kreće u pripreme za sljedeći 11. Legendfest: (ton – Ivor Zidarić 2).

Legendfest je u petak navečer otvorila zamjenica župana Vivivana Benussi, a umjetnički direktor , festivala Bojan Lakoš intervjuirao je specijalne goste, sudionike prijašnjih izdanja ovog jedinstvenog festivala. Legendfest organizira Udruga Val kulture uz potporu Općine Pićan i Istarske županije.

 

Foto: Radio Labin

 

 

legendfest pićan festival mitovi legende trnoplesari