Ogroman uspjeh matematičara labinske Srednje škole na županijskom natjecanju

Ogroman uspjeh matematičara labinske Srednje škole na županijskom natjecanju

1.3.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Učenici SŠMB-a sa svojim mentorima osvojili su dva 1. mjesta i jedno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike održanom 28.2.2017. u Gimnaziji Pula. U kategoriji općih, jezičnih i četverogodišnjih strukovnih škola za 1. razrede učenik Martin Šverko pod mentorstvom Roberte Germin Mileta osvojio je 1. mjesto.

Za 2. razrede učenik Marko Damjanić pod mentorstvom Đanija Žufića osvojio je 1. mjesto, a učenik Karlo Frankola osvojio je 2. mjesto pod mentorstvom Ticijane Šumberac.

 

 Ukupno je na županijsko natjecanje bilo pozvano 50 učenika srednjih škola Istarske županije, a koji su se natjecali u dvije kategorije (za prirodoslovno-matematičke gimnazije te opće, jezične i četverogodišnje strukovne škole. S obzirom na postignut uspjeh i visok broj bodova (gotovo dvostruko od sljedećih učenika na ljestvici!) očekuje se da će na državno natjecanje biti pozvati svi naši vrijedni učenici i njihovi izvrsni mentori.
(Tekst: Đani Žufić, foto: Čedomir Ružić)

 

 

ssmb.hr

 

 

martin šverko marko damjanić karlo frankola matematika matematičari natjecanja roberta germin mileta srednja škola mate blažina