OFF program Labin Art Republike nastavlja se performansom KIDANJE, noćnim razgledom grada i danom keramičara

OFF program Labin Art Republike nastavlja se performansom KIDANJE, noćnim razgledom grada i danom keramičara

5.7.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Off program otvoren je iznimno uspješnom akcijom LINK koja je javnosti ukazala na problematiku nekvalitetne komunikacije među ljudima. Ovom prilikom zahvaljujemo medijima na praćenju LINK-a i cjelokupnoga otvorenja ovogodišnje Labin Art Republike.


Nadnevka šestoga srpnja realizacija Off programa nastaviti će se već tradicionalnim noćnim razgledom grada te performansom KIDANJE koji predstavlja svojevrsni nastavak akcije LINK i  zajedno s njime čini jedinstvenu performersku ideju koja raspravlja o komunikaciji. KIDANJE
govori o problematici verbalne i tjelesne (ne)komunikacije pojedinaca. Performans će biti upriličen u čitavoj ulici koja se proteže od Muzeja do vratiju Sanfior, a akteri će biti vezani tankim nitima i „uhvaćeni" u raznim položajima. KIDANJE će glazbeno oplemeniti učenici Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana iz Labina, dok režiju potpisuje Mario Gigović.


Izvođenje započinje u dvadeset i jedan sat.


Noćni razgled gradauz stručno vodstvo na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom  jeziku započinje ispred turističkom info punkta u Starom gradu u dvadeset i jedan sat i trideset minuta,  a završava ispred galerije Alvona  u dvadeset i tri sata.  


Dani keramičara novina su ove Labin Art Republike, a odvijati će se svake srijede. Posjetelji Šetališta Kvarner u Starome gradu moći će uživati u razgledavanju i kupnji unikatnih keramičarskih suvenira koje će na licu mjesta izrađivati labinske umjetnice i umjetnici.


Izlaganje počinje u osamnaest sati i traje do dvadeset i dva sata.

 

LAR, Mario Gigović

 

dan keramičara noćni razgled starog grada mario gigović lar kidanje performans labin art republika