Održani dani krizantema

Održani dani krizantema

27.10.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U organizaciji Rasadnika Dives, a u suradnji sa LAG-om Istočna Istra dana 23 i 24. listopada 2015. godine održana je manifestacija Dani krizantema. Manifestacija je započela posjetom djece iz dječjeg vrtića Pjerina Verbanac. Djeca su uz pomoć djelatnika Rasadnika Dives  zasadili sadnicu mente, koju su ponijeli kući kako bi se nastavili brinuti o njoj. Zatim je zamjenica gradonačelnika Grada Labina Eni Modrušan službeno otvorila manifestaciju.

 Po idealnim vremenskim uvjetima  predstavljeno je više od 50 sorti krizantema lončanica. Krizanteme su poslužile i za izradu prekrasnih skulptura od cvijeća.

    Održana su tri zanimljiva predavanja na temu uzgoj krizantema lončanica, gnojidba i ishrana bilja i osnova uređenja krajobraza. Manifestaciju su posjetili i učenici srednje poljoprivredne škole iz Poreča, te studenti poljoprivrednog fakulteta Poreč.

Manifestaciju su obogatili članovi LAG-a „Istočna Istra" (OPG Škopac, OPG Faraguna Klaudio, OPG Peteani, obrt Maruškić, OPG Licul) sa svojim lokalnim proizvodima kao što su med, vino, lavanda, čajevi, začinsko bilje, te voćni sirupi i povrtne prerađevine. Kao izlagač sudjelovao je i OPG Trivanić-Verbanac sa proizvodima od aronije.

Naposljetku, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci Ana Zulijani i volonterke udruge Alfa Albona iz Finske i Slovačke izradile su likovne radove sa motivom krizantema.

 

 

PR

 

 

 

 

lag lag istočna istra dani krizantema rasadnik dives besplatna reklama udruga alfa albona krizanteme