Održana tradicionalna „Zelena Noć Rudara“ sa više od 400 uzvanika

Održana tradicionalna „Zelena Noć Rudara“ sa više od 400 uzvanika

29.12.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Sinoć je u maloj dvorani Sportskog centra Franko Mileta održana tradicionalna „Zelena Noć Rudara“, a ove godine je naziv dobio i dodatak „Valamar“ jer je taj turistički resort stao iza ove manifestacije NK Rudar.

Više od 400 ljudi pohodilo je Zelenu Noć, a njih su zabavljali plesni studio Move me, Predrag i Jona Ljuna te simpatični bend iz Doma za odrasle Motovun. Veseli i podatak da je Udruga Mendula iz Nedešćine na manifestaciji prikupila više od četiri tisuće kuna, a da su u tomboli podijeljeni bonovi u Vezo Commercu (5000 kuna), tvrtki Adria Sport (300 eura) te Optiki Vista u iznosu od 2000 kuna.

Program je već tradicionalno vodila Loredana Ružić Modrušan te je i ovog puta dala unikatan pečat kovarskoj noći. Svi polaznici U9 selekcije su dobili medalju, a najmlađi vratari i rukavice na poklon od tvrtke HO Soccer koje im je uručio Andrej Prskalo, promotor tog brenda, veliki prijatelj NK Rudar i najtrofejniji igrač HNK Rijeka u povijesti kluba.

Nakon toga, proglašeni su i najbolji pojedinci u svim kategorijama. To su ove godine Nicolas Tireli (U10), Dino Milošević (U11), Petar Mitrović (U12), Demis Seo Salihović (U13), Saša Đokić (U14), Patrik Čenaj (U15), Patrick Faraguna (U17) i Nardi Hrvat (U19).

Uslijedila je nagrada za najboljeg trenera u klubu za 2019. godinu, a tu su članovi stručnog stožera omladinskog pogona ove godine izabrali Deana Načinovića, stratega U15 selekcije koja je u tekućoj godini poražena u samo jednoj službenoj utakmici.

Nagradu za najboljeg igrača seniorskog pogona dobio je Sanjin Grbac koji je na pozornicu stigao sa šalom kluba oko vrata nakon čega je poručio kako se u Labinu osjeća kao doma. Za naglasiti je da su najboljeg među seniorima birali igrači međusobno.

Nagradu mu je predao predsjednik NSŽI-a Darko Raić Sudar koji je nakon toga održao kratki govor u kojem je pohvalio Rudar kao klub, iako će mnogi reći da je sam njegov dolazak već najveći kompliment labinskom klubu kada se zna kakvi su odnosi Rudara i NSŽI-a.

Nekadašnji legendarni čuvar kovarske mreže Franko Baćac dobio je nagradu za životno djelo u kategoriji nogometaš, a Edi Černjul u kategoriji vanjski suradnici dok je laureat u kategoriji trener/član uprave Serđo Miletić.

Pred kraj programa predsjednik Rudara predao je zahvalnice tvrtkama Bina Istra, Jamnica, Vina Baćac i Valamaru koji je bio i generalni sponzor ovogodišnje Zelene Noći pa je riječ dobio i Sandi Sinožić, čelnik te tvrtke u Rapcu. Nakon gradonačelnika Labina Valtera Glavičića i Sinožića, niz govora okončao je Zalihić svima zahvalivši za dosadašnju potporu te poželivši svim okupljenima i njihovim obiteljima sve najbolje u nadolazećoj godini.

Atmosfera je kao i uvijek bila na posebno pozitivnoj razini, a za posebno pamćenje su dva detalja iz subotnje večeri. Prvi se dogodio na samom početku kad je voditeljica upitala mladog vratara U9 selekcije Rudara želi li, kao i Andrej Prskalo koji mu predaje nagradu, zaigrati jedan dan za Rijeku, na što je mladi golman odlučno poručio: „Ne! Za Rudar!“. Simpatičnost mladog Kovara izazvala je srdačne osmijehe i pljesak.

Za drugi pamtljivi detalj zaslužna je voditeljica Loredana Ružić Modrušan koja je u jednom trenutku, vidjevši da je veliki broj okupljenih u tomboli kupio šal Rudara, pozvala svih da mašu šalovima u čast Rudara pretvorivši tako dvoranu u „zeleni val“ te će ta slika ostati sigurno svim simpatizerima kovarskog kluba u posebnom sjećanju.

Vrijedi istaknuti da je na Zelenoj Noći uz već spomenute predsjednike NSŽI-a Darka Raića Sudara i gradonačelnika Labina Valtera Glavičića, bila praktički kompletna gradska uprava s dvoje njegovih zamjenika i predsjednicom Vijeća Eni Modrušan.

Naravno, tu je bio i neizostavni saborski zastupnik Tulio Demetlika, a iz Rijeke je stigla također jaka delegacija u kojoj su, pored ostalih, bili dogradonačelnik Nikola Ivaniš i glavni direktor HNK Rijeka Luka Ivančić.


Foto


NK Rudarnk rudar sport nogomet remzo zalihić zelena noć