Održana redovita godišnja sjednica Upravnog odbora i Skupštine međunarodne udruge ATRIUM

Održana redovita godišnja sjednica Upravnog odbora i Skupštine međunarodne udruge ATRIUM

23.3.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U talijanskom gradu Bertinoru je 18. i 19. ožujka 2016. godine održana redovita godišnja sjednica Upravnog odbora i Skupštine međunarodne udruge ATRIUM čiji je član osnivač i Grad Labin. Na osnovu pozitivnog mišljenja Znanstvenog povjerenstva, članovi skupštine su primili u Udrugu još jedan hrvatski gradić Uble sa otoka Lastovo, koji je tako postao 13. Član Udruge.

 

Radi se o naselju koje je bilo sagrađeno u vrijeme talijanske uprave nad otokom Lastovo u svrhu naseljavanja stanovništva koje se zapošljavalo u obližnjoj tvornici za preradu sardina. Uble je primjer tzv. citta'' di fondazione u malom mjerilu, a ima sve karakteristike tada izgrađenih naselja tog karaktera.

 

Na ovogodišnjoj su sjednici članovi Skupštine izabrali novu Predsjednicu Elisu Giovannetti, pročelnicu grada Forli''ja za kulturu, dok je za Potpredsjednicu iznova izabrana Irina Belušić Maggi'' iz Grada Labina. Članovi upravnog odbora su ostali u istom sastavu, a znanstveno povjerenstvo je dobilo dva nova člana: dosadašnjeg Predsjednika Patricka Leecha i talijanskog povjesničara Marcella Flores D''Arcaisa. Sandra Nauert, znanstveni novak Odjela za prevođenje Univerziteta u Bolonji, prezentirala je projekt „Studija komunikacijske strategije kulturne rute ATRIUM“ na osnovu koje bi Udruga dobila kvalitetniju web stranicu, dok je Irina Belušić Maggi'' članovima Udruge prezentirala sve aktivnosti koje su se provodile i koje se provode trenutno na području revitalizacije urbano-arhitektonskog nasljeđa uže zone Podlabina.

 

U slobodnom vremenu predstavnici članova Udruge su razgledali Fratta Terme i Cesenatico, te njihove studijske primjere arhitekture prezentirane unutar projekta ATRIUM.

 

Više fotografija

 

 

međunarodna udruga atrium udruga atrium povijest arhitektura podlabin urbana arhitektura