Održana rasprava „Kupatilo kao generator kulture u kontekstu rudarske baštine“

Održana rasprava „Kupatilo kao generator kulture u kontekstu rudarske baštine“

30.1.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer je u prostoru Gradske knjižnice Labin održana treća po redu od četiri javne rasprave u sklopu EU projekta „Društveno kulturni centar Lamparna“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom „Kupatilo kao generator kulture u kontekstu rudarske baštine“.

Na jučerašnjoj je raspravi Irina Belušić Maggí, viša stručna suradnica za investicije u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Grada Labina prezentirala dosad učinjeno oko projekta rudarskog kupatila i rezultate dosad provedenih 110 anketa sa prve dvije održane rasprave. Prisutnima koji još nisu ispunili iste podijeljene su ankete kako bi uputili svoje prijedloge. Anketiranje će biti provedeno i na sljedećoj, zadnjoj planiranoj raspravi u sklopu projekta.

Moderator rasprave bila je Silvana Fable, a sljedeća rasprava planirana je u travnju.

Održavanje javnih rasprava, točnije četiri rasprave jedna je od programskih aktivnosti unutar projekta koji se provodi, a za cilj ima izraditi sudionički model upravljanja i testirati razne polivalentne društveno-kulturne aktivnosti – programe Društveno-kulturnog centra Lamparna u Labinu. U sudionički model upravljanja DKC-om biti će uključeni svi partneri i sudionici projekta koji bi u budućnosti koristili prostor za vlastite aktivnosti.


javna rasprava veliko kupatilo dkc lamparna lamparna