Održana radionica o Informacijskom sustavu za gospodarenje energijom (ISGE)

Održana radionica o Informacijskom sustavu za gospodarenje energijom (ISGE)

16.3.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer je u organizaciji Grada Labina i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u Pučkom otvorenom učilištu Labin održana radionica o internetskoj aplikaciji za nadzor i analizu potrošnje energije i vode u zgradama javnog sektora -  Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE). Radionica je bila namijenjena predstavnicima i administratorima objekata Grada Labina

 

Nakon ove radionice u ISGE sustav Grada Labina, uz postojoćih 20 objekata, dodana su 3 nova te javna rasvjeta tako da su sada tim sustavom pokriveni svi objekti Grada Labina.

 

Sustavno gospodarenje energijom podrazumijeva strateško planiranje energetike i održivo upravljanje energetskim resursima. Za zgrade javnog sektora, stručnjaci zaduženi za gospodarenje energijom u ISGE sustav unose relevantne podatke o objektima za koje su nadležni. 

 

ISGE uvelike olakšava proces sustavnog gospodarenja energijom u javnim zgradama jer omogućava jednostavan pristup podacima o potrošnji i troškovima za energiju, grafički i tablični prikaz i ispis podataka i rezultata provedenih analiza, te jednostavniju pripremu podataka potrebnih za izradu lokalnih planova povećanja energetske efikasnosti i pripadajućih izvještaja. Korištenje ISGE-a osigurava i omogućava transparentan prikaz i kontrolu potrošnje energije i s energijom povezanih troškova u svim zgradama javnog sektora.

 

 

ISGE internet aplikacija informacijski sustav nekretnine edukacija pou labin gospodarenje energija radionica