Održana prva rasprava u sklopu projekta „DKC Lamparna“ o budućoj namjeni rudarskog kupatila

Održana prva rasprava u sklopu projekta „DKC Lamparna“ o budućoj namjeni rudarskog kupatila

17.4.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Danas je u prostoru Gradske knjižnice Labin održana prva od četiri javne rasprave u sklopu projekta „Društveno kulturni centar Lamparna“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda na temu buduće namjene rudarskog kupatila.

Jedna je to od programskih aktivnosti unutar projekta koji se provodi, a za cilj ima izraditi sudionički model upravljanja i testirati razne polivalentne društveno-kulturne aktivnosti – programe Društveno-kulturnog centra Lamparna u Labinu. U sudionički model upravljanja Lamparnom biti će uključeni svi partneri i sudionici projekta koji bi u budućnosti koristili prostor za vlastite aktivnosti.

Na današnjoj je raspravi Irina Belušić Maggi, viša stručna suradnica za investicije u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Grada Labina prezentirala do sad odrađene aktivnosti oko projekta rudarskog kupatila te su prisutnima podijeljene i ankete putem kojih su mogli upisati vlastita mišljenja oko buduće namjene istog.

Ciljevi projekta definirani su na taj način da se u dvije godine provedbe projekta kroz djelovanje partnera u projektu provede ukupno 45 različitih aktivnosti koji za cilj imaju podizanje javne svijesti o civilno-javnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi.

Buduća djelovanja usmjerena su na uključivanje dionika kroz razne programske aktivnosti svih partnera i uključivanja svih segmenata društva, tj. ljudi svih dobi u procese sudioničkog upravljanja oko pretvorbe KuC-a LAMPARNA iz alternativnog u društveno- kulturni centar za sve građane Labinštine i Istre. Moderator današnje rasprave bila je Silvana Fable, a sljedeća rasprava ovog tipa planira se krajem lipnja ili početkom srpnja u popodnevnim satima.

dkc lamparna lamparna rudarsko kupatilo kuc lamparna irina belušić maggi