Stampar M - Stampar

Održana prezentacija projekta „Naše ulice, naš izbor”

Održana prezentacija projekta „Naše ulice, naš izbor”

13.11.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Tridesetak učenika trećeg i četvrtog razreda Srednje škole Mate Blažine, pod vodstvom mentorica Mire Hrvatin i Čede Perko, tokom Europskog tjedna mobilnosti 2014. provodili su projekt „Naše Ulice, naš Izbor“ – Lokalni profil, kako bi vlastitim istraživanjima bolje razumjeli važnost u uočavanju stanja okoliša i kvalitete življenja.

 

Zadatak im je bio pregled lokalnog područja i upoznavanje stanja odabrane lokacije primjenom metoda vlastitog istraživanja, anketiranja stanovništva, razgovora sa stručnim i odgovornim osobama, na osnovu čega su istaknuli postojeće prednosti i nedostatke odabranih lokacija te opisali što bi trebalo učiniti da lokalno područje postane još bolje mjesto za život.

 

Lokalno područje Grada Labina podijelili su na devet lokacija, a učeničke grupe činila su 3-4 člana. Na osnovu ankete stanovništva svih dobnih uzrasta učenici su pripremili top listu od po pet najboljih i najgorih “rješenja“ definiranih lokacija koja će im pomoći u stvaranju vizije za budućnost. Učenici su anketirali građane na lokacijama ulice Slobode i ulice Maršala Tita u Rapcu, ulice Zelenice, ulice Alda Negrija, ulice Svete Katarine, Rudarske ulice, ulice Senari, Istarske ulice, naselja Kature u Labinu. Rezultate svoga rada prezentirali su tokom obilježavanja Dana bez automobila 22. rujna 2014. na Trgu labinskih rudara.

 

U utorak, 11. studenog 2014. godine u Gradskoj upravi Grada Labina primio ih je Gradonačelnik Tulio Demetlika sa svojim suradnicima. Učenici su jasno iznesli svoje stavove i ideje i otvoreno razgovarali o mogućim zajedničkim rješenjima. Gradonačelnik im je zahvalio na trudu i iznošenju stavova u cilju stvaranja vizije za budućnost, ali i naglasio potrebu zajedničkog djelovanja gradske uprave i mladih kako bi se predložena rješenja i realizirala.

 

 Naše ulice, naš izbor - rezultati.pdf2.18 MB

 

 

mira hrvatin čeda perko naše ulice mobilnost