Održana predstava kazališta The/Arto "DROGA - reci drogi NE!"

Održana predstava kazališta The/Arto "DROGA - reci drogi NE!"

21.11.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u OŠ Matija Vlačić ove godine o temi ovisnosti odlučili su „progovoriti“ na jedan malo drugačiji način. U suradnji sa Labin Zdravim gradom ugostili su The/Arto predstavu "DROGA - reci drogi NE!", autora i redatelja Zijaha Sokolovića.

The/Arto je prvi sustavni projekt edukacije djece i roditelja kroz umjetnost u Republici Hrvatskoj. Predstava je napravljena po stručnim knjigama i savjetima psihologa koji se bave problemom ovisnosti i kao takva predstavlja jedno umjetničko predavanje u trajanju od 45 minuta.

Cilj predstave bio je da se kroz kazališnu umjetnost, kroz otvoreni i neposredni oblik komunikacije, učenike osmih razreda i njihove roditelje educira i potakne na razmišljanje o neprihvatljivosti zlouporabe opojnih sredstava, informira o činjenicama i upozori na posljedice, ali i važnosti prevencije konzumacije sredstava ovisnosti. Glumci su učenicima predstavili i kontakt policajca, g. Davora Đurašina, kao osobu kojoj se mogu obratiti za pomoć.

Zahvaljujemo velikom broju roditelja i učenika koji su prisustvovali predstavi, glumcima The/Arta na odličnoj izvedbi te našem kontakt policajcu g. Davoru Đurašinu.

kazališna predstava droga labin zdravi grad