Održana još jedna Zelena noć – prisustvovalo gotovo 400 ljudi

Održana još jedna Zelena noć – prisustvovalo gotovo 400 ljudi

28.12.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Sinoć, 27. prosinca 2018. godine, održana je još jedna Zelena noć Rudara, manifestacija koja je već stekla renome i više se nitko ne suzdržava kad je u pitanju dodavanje pozitivnih epiteta tom spektakularnom događaju za ovdašnje prigode.

Program je započeo nešto prije 20 sati, a njega je sjajno vodila šarmantna i elokventna Loredana Ružić Modrušan te je na samom početku pozdravila široki auditorij koji je brojao više od 350 ljudi.

Voditeljica je na početku zahvalila u ime organizatora velikom broju sponzora koji su pomogli u održavanju manifestacije, a to su: Valamar, Velesajam, Maslinica, 1. Maj Labin, Vodovod Labin, Me Gusta, Tiskara Vetva Graf, Artes Labin, Vedras, Alea nekretnine, Grad Labin i Labin 2000.

Također, kako nitko ne bi ostao gladan i žedan, pobrinuli su se Restoran Markus, Jamnica i Vina Baćac. Ova je manifestacija imala i pokrovitelje, a to su bile sve općine Labinštine izuzev Raše. Generalni sponzor Zelene noći Rudara već tradicionalno bila je tvrtka Bina Istra, koju je predstavljao Christian Santaleza.


Da ne bude sve u znaku nogometa, na podiju su svoje umijeće pokazale i odlične djevojke iz plesne skupine Cool Step pod vodstvom Antee Kezmić, a Antonio Kos zabavljao je okupljene na harmonici. Odlična je bila i plesna skupina Il Movimento voditeljice Monike Derosi Crnogorac.


Možda i najljepši dio večeri bio je izlazak 35 najmlađih nogometaša Rudara koji igraju u kategoriji U9. Oni su dobili svoje medalje, a njihov trener Alen Rašuo jednoglasno je od strane kolegija trenera proglašen najboljim trenerom kluba u godini na izmaku.


Nakon toga proglašeni su i najbolji pojedinci u starijim generacijama, a za 2018. godinu to su:


Kategorija U-10 – trener Dario Milevoj – najbolji Mario Miletić


Kategorija U-11 – trener Roberto Paliska – najbolji Petar Mitrović


kategorija U-12 – trener Elvis Uravić – najbolji Enes Čolić


Kategorija U-13 – trener Doris Fonović – najbolji Đorđije Đurović


Kategorija U-14 – trener Dean Načinović – najbolji Maksim Miskić


Kategorija U-15 – trener Robert Fable – najbolji Noel Franković


Kategorija U-17 – trener Robi Čalović – najbolji Karlo Kos


Kategorija U-19 – trener Emil Lazarić – najbolji Leo Dragovina


Polako se stiglo i do tradicionalnih godišnjih nagrada za životno djelo. One se dodjeljuju u tri kategorije, a ove godine su laureati bili Filippo Horstman (posthumno, dugogodišnji donator kluba u kategoriji vanjski suradnik), Ljubomir Vilić stariji (posthumno, dugogodišnji trener u kategoriji trener/član uprave) te Dino Juričić (dugogodišnji nogometaš Rudara, u kategoriji igrača). Nagrade su primili Goran Zahtila, čelni čovjek Maslinice, Ljubomir Vilić mlađi te Bruno Juričić, brat bolesnog Dina koji je od publike dobio gromoglasni aplauz u želji da se što prije ozdravi.


Kako se vrijeme odmicalo kraju, predala se nagrada i za najboljeg klupskog seniora, a to je u 2018. godini bio Ervin Čudić koji se u kratkom obraćanju zahvalio na nagradi da bi nakon njega uslijedili govori labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića, predstavnika generalnog sponzora Christiana Santaleze i klupskog predsjednika Remze Zalihića.


Za kraj, Zalihić je najavio novu Zelenu Noć Rudara, koja je već sada zakazana za petak, 27. prosinca 2019. godine, a onda je uslijedila tombola u kojoj je svaka srećka bila dobitna (jedinstveno dizajnirana majica povodom Zelene noći), a dvojica najsretnijih kući su otišli s velikim nagradama. Optica Vista je s 2000 kuna nagradila Benjamina Klaića, gosta generalnog sponzora Bina Istre, a tvrtka Adria Sport iz Rijeke će priznatom treneru Stevi Dabiću pokloniti sportske opreme u vrijednosti 300 eura.


Fotografije


NK Rudar

nk rudar sport nogomet remzo zalihić zelena noć