Održana fešta na prepunom labinskom trgu: NINA BADRIĆ ODUŠEVILA SVOJIM HITOVIMA

Održana fešta na prepunom labinskom trgu: NINA BADRIĆ ODUŠEVILA SVOJIM HITOVIMA

1.7.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Petrovom na labinskom starogradskom trgu i koncertom Nine Badrić otvorena je ovogodišnja sezona zabavnih, kulturnih i umjetničkih događanja u labinskom starom gradu. Diva hrvatske pop glazbe, višestruka osvajačica Porina i jedna od najvećih hrvatskih i regionalnih zvijezda Nina Badrić oduševila je Labinjane svojim vokalom i hitovima.


Raspoložena Nina, s kojom je publika i zapjevala, bila je glavna zvijezda ovogodišnje Petrove. Bila je to prilika i za kratak razgovor s ovom poznatom pjevačicom.

- Nisam prvi puta u Labinu, dojmovi su izvrsni, sretna sam da sam tu. Bilo je puno ljudi, a fešta prekrasna. Ovo je bio jedini koncert u Istri ovoga ljeta što mi je jako žao, ali zapalo nas je da smo više po Dalmaciji i na jugu po otocima. Ovaj labinski koncert ne svrstavam u male ili velike utakmice. Splitska, zagrebačka ili beogradska Arena, sinjski ili bilo koji veliki koncert koji sam radila iziskuje isti napor kao i ovaj večeras, istina s manjim brojem muzičara na bini, ali daje istu energiju. To je teže nego nogometna utakmica jer nemate zamjenskog igrača. Glazbenik je sam, kao npr. tenisač na terenu. Ako on stane, onda stane cijeli pogon ispred i iza njega, nije to onda zanimljivo publici ni nama, nema tu sada ćemo se malo štedjeti jer je to Labin. Izvela sam standardan repertoar, presjek cijele moje glazbene karijere, a za večeras smo skinuli i zadnju pjesmu koju sam objavila prije deset dana "Volim te, volim", rekla je Nina Badrić istaknuvši da su tu pjesmu prvi puta javno izveli u Labinu. Sljedeći nastup sredinom srpnja Nina će imati u Kastvu.

- Jako volim Istru, privatno često dolazim, ne samo na koncerte, zaključila je Nina.

Bogata zabava

Prije Nine Badrić koncert je na trgu održao Gradski orkestar Labin, a program uz simpatičnu i lepršavu Sabrinu Štemberga Vidak nastavljen je nastupima labinskih mažoretkinja, kulturno-umjetničkih društava Rudar iz Raše, Đulistan i Zlatela iz Kršana te mladih labinskih pjevačkih zvijezda Ave Škopac, Ane Bučić i Jone Ljuna. Uz Ninu Badrić, prisutne je do ranih jutarnjih sati zabavljao Laguna band iz Tinjana, dok je na šetalištu San Marco organizirana tradicionalna zabava uz ples za starije generacije. Na Torionu upriličena je 8. Galerija ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Špina je tradicionalno bila rezervirana za nešto žešće ritmove alternativne rock glazbe. Ove godine posebna je poslastica bila nastup jednog od najboljih domaćih alter-rock sastava, Kawasaki 3P, a pridružili su im se sjajni suvremeni riječki alternativci Nord, koji su početkom tjedna imali vrlo uspješan nastup na InMusic festivalu, te perspektivni domaći autorski rock bend Solarov. Petrova je bila izvrsno posjećena.

B.Biočić
Petrova pučka fešta lar labin art republika nina badrić kawasaki3p