Održana eko akcija u Švićima

Održana eko akcija u Švićima

9.5.2024. // Pićan.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prošle je subote, 4. svibnja 2024.g., održana prva ekološka akcija čišćenja divljeg odlagališta otpada u blizini mjesta Švići.


Akciji se odazvalo čak 13 mještana iz različitih dijelova Pićanštine, ponajviše stipendista, što je doista vrlo pohvalno i veseli nas činjenica da su mnogi mladi zainteresirani za brigu o našem okolišu. 


Nažalost, nepoznati su počinitelji prije održavanja akcije spalili sav otpad te nam je to dodatno otežalo čišćenje, a da niti ne spominjemo opasnost paljenja otpada na otvorenom prostoru, kao i ugrožavanje okoliša zbog paljenja štetnih materijala kao što je plastika.


Sljedeća akcija će se održati na izletištu Bolobonski puči, kada ćemo raditi na uređenju naše prekrasne prirodne znamenitosti, i to dana 18.05.2024. 


Okupljanje je planirano u mjestu Vodogradnja na autobusnom stajalištu u 8,00 sati. Za sudjelovanje u eko-akciji potrebno je obući radnu odjeću i obuću, a zaštitnu opremu – rukavice dobiti će svaki sudionik. Nakon dobivanja kratkih uputa svi zajedno odlazimo na lokaciju. Koordinator akcije je Igor Lukež.


Hvala svima koji su se odazvali i nadamo se da se vidimo na sljedećoj akciji!


eko akcija švići općina pićan bolobanski puč igor lukež