Održana edukacijsko-motivacijska radionica Zeleni ured

Održana edukacijsko-motivacijska radionica Zeleni ured

10.11.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon potpisivanja Politike Zelenog ureda od strane Tulia Demetlike, gradonačelnika Grada Labina, danas je u Velikoj vijećnici Grada Labina održana motivacijska radionica na temu Zeleni ured, u sklopu edukacijskih aktivnosti i provedbe SGE projekta u Gradu. Radionicu za Zeleni ured održala je Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda UNDP-a.

 

Trenutni model razvoja nije održiv. Živimo iznad svojih mogućnosti i naš način života postaje sve veći teret planetu. Potrebno je postupno mijenjati sadašnji način neodržive proizvodnje i potrošnje i sustavno pristupiti problemu izrade smjernica i politika te njihovoj primjeni u praksi, naglašeno je na radionici, kojoj su uz čelnike Grada Labina bili nazočni predstavnici gradskih tvrtki i ustanova.

 

Cilj uvođenja Zelenog ureda je smanjiti troškove za energente ali i uočiti kako diskretne i male promjene na razini pojedinca mogu učiniti velike promjene na razini organizacije te svakako smanjenje negativnog utjecaja na okoliš i povećanje efikasnost korištenja resursa. Politiku Zelenog ureda, prva u Labinu, implementirat će gradska tvrtka Labin 2000 d.o.o. Labin, a potom i Uprava grada, te ostale gradske tvrtke i ustanove.Motivacijska radionica Zeleni ured.pdf267.33 KB
Zeleni ured prezentacija.pdf2.94 MB

radionica zeleni ured zeleno