Održana dječja maškarana povorka

Održana dječja maškarana povorka

3.2.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Protekle subote u Sportskom centru Franko  Mileta održana je dječja maškarana povorka koja je oduševila sve prisutne. Veliku dvoranu svojim su šarenim i zanimljivim maskama ispunili mališani iz dječjih vrtića Pjerina Verbanac, Gloria i Kockica te produženi boravak Osnovne škole Matije Vlačića i Osnovne škole Ivo Lola Ribar. Prije svečanog defilea i na samom kraju, nastupila je Zoe Šestan, mlada pjevačica iz Pule.

Sveukupno sedamnaest maškaranih skupina, više od 650 mališana u pratnji odgajateljica i profesorica te roditelja oduševili su zanimljivim maskama poput oblaka, jaja na oko, lonaca i poklopca, kolačića, pauka, indijanaca, minionsa, pomidora, smajlića, fuža, pingvina, igrača i navijača Manchestera Uniteda, sovica, snjegovića, kiša te Motetovih školona.

Uložen je veliki trud svih skupina u osmišljavanje i izradu kostima i rekvizita, no posebno su se na oduševljenje svih prisutnih istaknuli predstavnici Dječjeg vrtića Pjerina verbanac, područno odjeljenje Vrećari čije su se tri skupine maskirale u kovare te izradile replike vagoneta i rudarskog šohta. U pratnji skupine bili su i predstavnici roditelja u crnim rudarskim odorama. Velike pohvale svoj djeci i odgajateljicama Jadranki Brenčić, Snježani Desančić, Sanji Peršić Verbanac, Leani Verbanac Batelić, Virni Čekada i Kitty Matošić na trudu i ideji. Odgajateljice napominju i zahvaljuju roditeljima na angažmanu i pomoći oko izrade rekvizita.  

Organizator, Labinjonska kumpanija, domoća folšarija svu je djecu na kraju povorke počastila krafnama.

maškare dječja maškarana povorka