Održan tradicionalni prijem za medije

Održan tradicionalni prijem za medije

18.12.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, njegova zamjenica Federika Mohorović Čekada i  direktorica Turističke zajednice Radmila Paliska Kos održali su tradicionalni božićno-novogodišnji prijem za predstavnike medija.

Bila je to prigoda da se predstavnicima medija zahvali na dosadašnjoj suradnji i poželi jednako dobru suradnju i u budućnosti.

Nažalost, još uvijek pod dojmom tragičnog događaja u našem gradu, i prijem je prošao u znatno mirnijem tonu od prijašnjih godina. Glavičić je i ovim putem uputio sućut obitelji te želje za što bržim oporavkom ozlijeđenima u nesreći. Podsjetio je da se iz pijeteta prema obitelji nadolazeća manifestacija „Božić u Labinu“, seli u Sportski centar „Franko Mileta“.

„Veseli što je i ove godine Mala vijećnica puna novinara. Čim imamo toliko novinara znači da imamo što pokazati i da se ima što popratiti u našem gradu. Nadam se da smo dovoljno otvoreni. Radimo svaki dan na tome da budemo još otvoreniji i da jača suradnja s medijima. Po puno stvari smo prepoznati kao primjer dobre prakse. To nismo mi rekli, to su potvrdila priznanja koje je Grad Labin dobio“, poručio je Glavičić.

Radmila Paliska Kos pohvalila je suradnju Turističke zajednice s medijima. „Super je suradnja tijekom čitave godine. Dobro i profesionalno surađujemo. Korektno i redovito pratite sva zbivanja, kako prije i nakon turističke sezone, tako i u samom srcu sezone. Prigoda je ovo da spomenemo i turističke rezultate koji su bili jako dobri. Nakon kišnog svibnja, uspjeli smo doseći prošlogodišnje brojke koje su bile 8% bolje od godine ranije. Ulažemo u manifestacije te dobro pratimo Grad Labin u aktivnostima.“ – zaključila je

Mohorović Čekada je također poručila da ju veseli vidjeti da su se mediji odazvali u velikom broju. „Prilika je to da čujemo što vas muči. Želimo otvorenu i iskrenu suradnju. Svakodnevno radimo na transparentnosti i otvorenosti. Isključivost nije naš način djelovanja“, poručila je Mohorović Čekada. Dodala je da u Hrvatskoj djeluje 127 gradova i tek kad se odmaknemo iz Labina vidimo kako nas drugi doživljavaju i izdvajaju kao primjer dobre prakse.

U prilog ide i činjenica da je rađeno istraživanje te je Grad Labin prvi grad u Istri, odmah iza Istarske Županije, po broju objava i transparentnosti.

U neformalnom druženju razgovaralo se o tome kako protok informacija učiniti još bržim i uspješnijim.

mediji prijem gradonačelnik