Stampar M - Stampar

Održan sastanak članova Europske poduzetničke mreže

Održan sastanak članova Europske poduzetničke mreže

7.6.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U sklopu ovogodišnjeg Mjeseca kreativnih i kulturnih industrija koji se održavaju od 16. svibnja do 21. lipnja, Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija (HKKKKI) u suradnji sa HAMAG-BICRO-om i EEN (Enterprise Europe Network) Europska poduzetnička mreža organizirali su polugodišnji sastanak Sektorske grupe Kreativne industrije u Labinu.

 

Sastanak je održan u Gradskoj knjižnici u Labinu u subotu 4. lipnja, a prezentiran je projekt Grada Labina „Rudarsko nasljeđe – generator gospodarskog, turističkog i kulturnog razvoja“ te obrtničkih rudarskih proizvoda obrta Merania.

 

Renato Vrebac iz HAMAG-BICRO predstavio je Europsku poduzetničku mrežu i mogućnosti suradnje te predstavio članove Europske poduzetničke mreže iz cijele Europe (Danske, Portugala, Nizozemske, Francuske, Grčke, Mađarske, Poljske, Engleske).

 

Europska poduzetnička mreža (EEN) pruža potporu i savjet gospodarstvenicima diljem Europe te im pomaže maksimalno iskoristiti mogućnosti Europske Unije i jedinstvenog europskog tržišta. Usluge EEN Mreže specifično su kreirane za male i srednje poduzetnike (MSP), ali su dostupne i poslovnim institucijama, istraživačkim centrima te sveučilištima u cijeloj Europi. EEN je sastavljena od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija, pruža odlične kontakte i poveznice u 54 zemlje i 92 konzorcija: EU28, Norveška, Island, zemlje kandidatkinje, Švicarska, treće zemlje, te povezuje preko 4.000 eksperata s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini pa i šire.

 

 

poduzetništvo mladež sastanak demetlika poslovanje merania