ODRŽAN PRVI METAL FESTIVAL U LAMPARNI

ODRŽAN PRVI METAL FESTIVAL U LAMPARNI

19.11.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

LABIN -KuC »Lamparna« preksinoć je ugostio prvo izdanje festivala metal bendova »Metal Orthodoxy«. Ljubitelji ove vrste glazbe iz Istre, Rijeke i Kvarnera uživali su u nastupima šest bendova, među kojima su najpoznatiji Puljani Skepsis +. Gostima iz Rijeke, heavy metalcima Diamond Dust pripala je čast da se prvi popnu na pozornicu, a nakon njih nastupili su domaćini, Holivud Ribe, koji su ovim nastupom ujedno proslavili i petu obljetnicu djelovanja. Debitantski nastup imali su i momci iz labinske Grief Charisme, koji su zajedno s ekipom iz Holivud Riba organizirali cijeli događaj. Njihov je odabir progressive death metal, koji, kako su nam rekli, osim njih, u Hrvatskoj svira još samo nekoliko bendova. Uslijedio je nastup Skepsis +, zatim trash/death metal grupe Monox iz Rijeke, a program su zaključili Umažani Omega Lithium.

Leon Zambon, jedan od organizatora i član Grief Charisme, objasnio je da je jačanje metal scene u Labinu dovelo do ideje organizacije festivala sa zajedničkim nazivom metal, na kojem bi se okupile gotovo sve podvrste ovoga glazbenog izričaja. Izrazivši zadovoljstvo odazivom publike i atmosferom na koncertu koji je prošao bez ikakvih incidenata, najavio je da planiraju osnovati udrugu kako bi mogli dobiti i financijsku podršku u organizaciji ovakvog događaja. Posebno je istaknuo problem negativne konotacije prostora kulturnog centra »Lamparna« uz želju da će ljudi promijeniti mišljenje i uvjeriti se u kvalitetu prostora koji jedini u Labinu kontinuirano nudi raznolik kulturni program.

KUC Lamparna Metal koncert Metal Orthodoxy Holivud Ribe Grief Charisma Omega Lithium Diamond Dust Skepsis Monox labinska metal scena