Održan prvi dio manifestacije VOLIM RUKOMET-IGRAM RUKOMET (Galerija fotografija)

Održan prvi dio manifestacije VOLIM RUKOMET-IGRAM RUKOMET (Galerija fotografija)

17.12.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Labin - Jučer, utorak 16. prosinca labinska je Sportska dvorana SŠ „Mate Blažina“ ugostila jednog bivšeg a možda i nekoliko budućih zlatnih rukometnih olimpijca. Naime, glavni gost učenicima prva četiri razreda iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, koji su se okupili u sklopu promotivne manifestacije „VOLIM RUKOMET-IGRAM RUKOMET“, bio je bivši hrvatski rukometni reprezentativac i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atalanti 1996. godine Valner Franković. Idejni tvorac manifestacije, dopredsjednik RU Mladi rudar i glavni klupski koordinator za niže uzraste, Patrik Franković potrudio se osmisliti i organizirati program kojemu je za cilj animacija i poticaj mladih za bavljenje povijesno najpopularnijim i najtrofejnijim labinskim sportom.

.

U sportskom segmentu program je osmislila i realizirala profesorica Loriza Golja i sama nekad vrhunska rukometašica. Osim štafetnih igrica odigran je i turnir četiri selekcije u mini-rukometu. Sastavi su bili mješoviti, žensko/muški a nakon šest zanimljivih utakmica najbolja je bila PLAVA selekcija.

.

CRVENI su voljom ždrijeba i sreće koju im je prilikom izvlačenja pobjednika podario ravnatelj Miro Alilović formalno pobijedili u kvizu. Suštinski nije bilo pobjednika jer su sudionici točno odgovorili na sva rukometna pitanja koja su im bila postavljena. Cijeli program je vodila Morin Kudić s Radio Labina a sudjelovalo je aktivno ili kao gledatelji preko dvije stotine učenika. Manifestacija se nastavlja u siječnju kada će glavni akteri biti učenici Osnovne škole „Matija Vlačić“.

 

Tekst: LabinSport


Volim rukomet-igram rukomet sport manifestacija Valner Franković Patrik Franković Miro Alilović Morin Kudić OŠ Matija Vlačić Loriza Golja