Održan prijem za sudionike Kvarnerske rivijere

Održan prijem za sudionike Kvarnerske rivijere

28.5.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Povodom održavanja velikog omladinskog turnira Kvarnerska rivijera koji se već 64. put odigrava u Labinu, gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj i tajnik sportske zajednice Grada Labina, Siniša Verbanac održali su danas prijem za sudionike labinske skupine.

Prijemu su nazočili predstavnici NK Osijek Ivan Maras i Stjepan Vranješ, Milan Anđelković i Miha Vončina iz NK Olimpija (Ljubljana), Kristian Nemeth i Tibor Ravasz iz FC Dac 1904 iz Dunajske Strede (Slovčka) te Dario Milevoj i Mauricio Kožljan iz domaćeg Rudara.

Kvarnerska rivijera je jedan od najstarijih nogometnih turnira u ovom dijelu Europe i predstavlja izuzetno iskustvo mladim nogometašima kojima je to dobra prigoda da se afirmiraju i odmjere snage s nekim od predstavnika najjačih europskih klubova. Vrlo malo omladinskih nogometnih turnira se može podičiti 64 godine dugom tradicijom održavanja jednog turnira u svome gradu. Upravo toliko je Labin domaćin „Kvarnerske rivijere“, te je uz Rijeku grad sa najdužom tradicijom u suorganizaciji ovog sportskog događaja. Na turniru su u Labinu tijekom godina igrali brojni mladi igrači koji su kasnije postigli izvanredne sportske karijere igrajući za najpoznatije svjetske klubove.

Gradonačelnik Glavičić nakon uvodnih riječi istaknuo je zadovoljstvo što se Kvarnerska rivijera već 64. put održava u Labinu što je zaista impresivan podatak. Važna činjenica je i to da je Grad Labin u svojim prioritetima sport postavio na visoko mjesto. Infrastruktura se razvija svakodnevno te su uvjeti koje Grad pruža svim sportašima i rekreativcima na zavidnoj razini što dokazuju  i ukupna izdvajanja za sport u kojem smo na samom vrhu u Republici Hrvatskoj. Valja napomenuti i kako je ove godine od značajnijih projekata završena izgradnja boćarske dvorane na Šćirima, a u tijeku je i izrada glavnog projekta rekonstrukcije gradskog stadiona.  

Tajnik sportske zajednice Grada Labina Siniša Verbanac zaželio je dobrodošlicu svim klubovima i sudionicima. Istaknuo je zadovoljstvo dosad učinjenim ali i podrškom gradske uprave prema sportu i sportašima u Labinu.

Gradonačelnik je na kraju uz prigodne poklone gostima zaželio ugodan boravak u Labinu i puno sportskih rezultata u budućnosti. Zahvalio se i domaćinu, NK Rudar na svemu učinjenom da se ova tradicija održi i dalje. 

kvarnerska rivijera prijem nogomet omladinski turnir valter glavičić borjan batagelj siniša verbanac